KLAUS je obyčejný chlapík, který se ztratil v podivné plošinovce
zdroj: tisková zpráva

KLAUS je obyčejný chlapík, který se ztratil v podivné plošinovce

7. 1. 2016 19:03 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Logická plošinovka KLAUS byla sice původně oznámená na PS4 a na Vitu, po kapesní verzi se však prozatím slehla zem a vývojáři z La Cosa Entertainment se zatím pochlubili jen datem vydání PS4 verze. To je stanovené na 19. ledna a můžete se podívat na launch trailer představující atraktivně vypadající snoubení hraného filmu a velmi jednoduché renderované grafiky. Bohužel však nepůjde o běžnou mechaniku a tento postup zůstane devizou ukázky.

Ukázka samotná začíná pohledem do našeho světa, zcela plynule však hlavní postava hry přejde z reálného prostředí do toho virtuálního. V tom můžeme vidět zcela klasické principy plošinovek s tím, že prostředí hry je protkáno komentáři – do hry neustále někdo promlouvá podobně, jako tomu bylo například v Invisible, Inc. 

Klaus je sám, probral se ve sklepě, na ruce má vytetováno KLAUS a neví, co si počít. Naštěstí však sám dlouho nezůstane a brzy získává druha jménem K1 – ohromného a přitom přátelského hromotluka. A společně se tito dva musejí vydat na společnou cestu ven a vzhůru. K1 však nebude jedinou postavou a Klaus ve svém mechanickém vězení brzy potká více postav – některé z nich budou rovněž přátelské, jiné už ale méně.

Hlavním úkolem tedy bude utéci, vedle toho ale hráči postupně zodpoví i další palčivé příběhové otázky, jímž vévodí především amnézie hlavního hrdiny. Budou tak muset zjistit, kdo Klaus vlastně je a co tam pohledává. Podrobný průzkum prostředí pak znamená více objevených střípků vyprávění.

Mezi nejzajímavější slibované mechanismy KLAUSE pak patří využití dotykové plochy DualShocku, za pomocí které slibují vývojáři bohatší pohyb herním světem, následuje možnost ovládat také svého věrného druha K1 (v budoucnu možná dokonce i v kooperaci s jiným hráčem) a za zmínku stojí i to, že si hlavní postava může časem uvědomovat samotného hráče a promlouvat k němu.

Poslední příspěvek o hře na evropském PlayStation blogu zmiňuje rovněž zajímavou novinku v podobě bonusových úrovní – jednou takovou je například level, ve kterém mohou hráči chodit pouze doleva, manipulací samotného světa však posouvají postavičku Klause doprava.

zdroj: Archiv

Nejnovější články