Koncem května zažijete v Perception horor v kůži slepé hrdinky
zdroj: tisková zpráva

Koncem května zažijete v Perception horor v kůži slepé hrdinky

2. 5. 2017 11:53 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Je asi trochu zvláštní říkat o Perception, že jde o horor z pohledu vlastních očí, když hlavní hrdinka vlastně oči nepoužívá. Je totiž slepá a veškeré zobrazování prostředí používá echolokaci. Minimálně do vizuálního zpracování je tak Perception velmi originální titul, což vám ukáže i nový trailer. Ten ovšem primárně oznamuje datum vydání na 30. května, kdy hra vyjde pro PC, PS4 a Xbox One. 

Pokud jste doufali, že Perception bude víc o chození a vnímání strašidelné atmosféry, trailer ukazuje, že se, bohužel, boji o život nevyhnete a bez schovávání nepřežijete. Fakt, že je hrdinka slepá a vše vnímá velmi specifickým způsobem se ještě víc promítá do celkového hororového pojetí. Nejen, že některé věci vypadají v echolokačním pojetí děsivě a odporně, bez aktivního vytváření zvuků se vše ponoří do tmy. Jenže zvuky zase přitahují nejrůznější stvoření…

Cesta děsivým domem a přilehlým pozemkem tak je neustále zvažování toho, jak moc budete pomocí zvuků mapovat okolí, či zda se raději nespokojíte s blaženou nevědomostí tmy a nebudete se deprimovaně houpat na patách v rohu. Hlavní hrdinka Cassie není žádný rek bez bázně a hany a její cesta do domu, který po staletí sužuje bytost zvaná prostě Přítomný, rozhodně není něco, o co stála. Navíc, pokaždé, když vyřeší jednu ze záhad domu, se jeho prostředí změní.

zdroj: Vlastní

Na Perception pracuje studio Deep End, v němž najdete herní matadory, kteří pracovali třeba na BioShocku nebo Dead Space a tak o to, zda to se strachem umí, se nemusíte bát. 

Nejnovější články