Konečně si můžete v Kingdom Come zahrát za Terezu v největším a posledním DLC A Woman’s Lot
zdroj: tisková zpráva

Konečně si můžete v Kingdom Come zahrát za Terezu v největším a posledním DLC A Woman’s Lot

28. 5. 2019 21:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Českému RPG Kingdom Come: Deliverance se během kickstarterové kampaně před víc než pěti lety podařilo odemknout celkem sedm dodatečných cílů, ze kterých dosud nebyly splněny dva – hratelná ženská postava a psí společník. Oba tyto resty řeší poslední a zároveň největší DLC A Woman’s Lot, ve kterém si hlavní roli střihne Jindrova potenciální přítelkyně Tereza.

Dodatek přidává dvě série questů. Ta první se točí právě kolem Terezy a jejího psího společníka, kteří dohromady zažívají běžný život ve Skalici, než ho brutálním způsobem přeruší nájezd Zikmundových vojsk.

Hlavní hrdinkou druhé řady questů je Johanka, stará Jindrova kamarádka ze Skalice, která taktéž přežila masakr a uchýlila se do Sázavského kláštera. Tady budete hrát klasicky za Jindru a v jeho kůži vyšetříte, co znamenají Johančiny noční můry.

Psí společník, kterého si vyzkoušíte už s Terezkou, bude dostupný i pro Jindru. Zároveň se náš lidový hrdina dočká nové zbraně, štítu, lektvaru i perků, dalších postav a jedné zbrusu nové historické figury, se kterou se pobavíte.

Už teď můžete zamířit na Steam a za 12 eur si nové DLC pořídit, případně sáhnout po kolekci všech rozšíření za 20 eur, což je tedy dost výhodná nabídka pro ty, kdo si zatím vystačili se základní hrou. No a královská edice, tedy základní hra plus všechna DLC, stojí taktéž přijatelných 40 eur.

zdroj: Archiv

DLC je doprovázené velkým updatem s číslem 1.9 (čeká nás snad nějaký zásadní přechod na 2.0?), který upravuje nepočítaně věcí v základní hře i všech již vydaných dodatcích. Mezi jeho zásadnější prvky patří například překopané tutoriály včetně vytvoření několika nových a randění s Terezou nyní může pokračovat i po milostném aktu.

Hra lépe pracuje s modifikacemi, došlo k zpřehlednění rychlého cestování a vylepšení náhodných událostí na cestě, bandité a Kumáni nyní vlastní psy, kteří po vás půjdou, ale můžete jim dát do jídla uspávadlo. Pokud vám dělá vrásky páčení zámků na gamepadu, zapněte si jeho lehčí variantu. Stealth byl pozměněn k lepšímu díky předělání vnímání nepřátel, do dialogů byla přidaná kamera z první osoby a takhle bych mohl pokračovat ještě tisíci a tisíci znaky.

Kromě vylepšení hratelnosti došlo k optimalizaci (lepší framerate v mnoha oblastech, změna nastavení grafiky je rychlejší), opravení desítek chyb v různých úkolech, desítek chyb mimo úkoly, a jak už padlo výše, poctivá péče se nevyhnula ani žádnému z DLC. Seznam je prakticky nekonečný a pokud vám už nějakou dobu leží v žaludku konkrétní bug, schválně se podívejte, zda ho v seznamu vyřešených najdete.

Nejnovější články