Kooperační RPG AirMech Wastelands ukončilo early access, ale vývoj pokračuje
zdroj: tisková zpráva

Kooperační RPG AirMech Wastelands ukončilo early access, ale vývoj pokračuje

9. 7. 2018 11:39 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Na počátku byla hra AirMech, která svým tvůrcům ze studia Carbon Games přerostla přes hlavu. AirMech nyní na Steamu nenajdete. Rozpadla se totiž na tři odlišné projekty – AirMech Command pro virtuální realitu, free-to-play PvP AirMech Strike a příběhovou kooperačku AirchMech Wastelands. Command i Strike se vymanily ze spárů předběžného přístupu již dříve, Wastelands se to podařilo minulý týden. Hra ale není hotová. Nachází se ve fázi bety.

Taháků má AirMech Wastelands dostatek. Předně se stáváte jedním z mála pilotů schopných ovládat titulní AirMechy – gigantické stroje uzpůsobené k chůzi i letu díky pohotové transformaci. V top-down pohledu brázdíte oblohu i terén Ameriky budoucnosti, v níž je civilizace na sklonku své bídné existence.

Světem zmítá válka, která si žádá vaši účast. Frenetickými souboji s vlnami nepřátel to začíná, vylepšováním vašeho mazlíka v garáži nekončí. Svého mechanického spolubojovníka vybavujete novými vychytávkami, zatímco sami získáváte na síle díky zkušenostem z přežitých bitev.

zdroj: Archiv

Celá příběhová kampaň hry AirMech Wastelands (prozatím jediná náplň) je zamýšlena jako kooperativní řež, ale i sólisté si přijdou na své díky kompetentní umělé inteligenci místo živého parťáka.

V každém případě musíte být neustále připojeni k internetu, protože vzácnější díly na mecha pořídíte na tržišti od ostatních hráčů a vyděláte si na ně vlastním prodejem. Příběhovou kampaň podporuje záplava úkolů, honba za legendárními díly pro mechy, časově omezené události a achievementy.

Hra rovněž využívá jednotný AirMech účet. Váš postup hrou z dřívějška se tedy přenese do Wastelands, jejímž hraním si zároveň odemknete speciální vybavení pro AirMech Strike. A pokud jste v PvP odnoži učinili libovolnou transakci před 1. listopadem loňského roku, dostanete Wastelands zdarma. Jinak si připravte 18 eur na Steamu.

Sice to tak ze stránky na Steamu nepůsobí, ale vážně ještě nejde o plnou verzi. Tvůrci vyzývají komunitu, aby vedla jejich budoucí kroky. Na základě zpětné vazby se AirMech Wastelands dočká více misí, dalšího vybavení pro mechy a/nebo PvP arény. Pokud teď nechcete kupovat zajíce v pytli, free-to-play AirMech Strike by vám mohla pomoci s rozhodováním.

Nejnovější články