Krach Telltale The Walking Dead neohrozí, dokončuje ho autor komiksů
zdroj: tisková zpráva

Krach Telltale The Walking Dead neohrozí, dokončuje ho autor komiksů

10. 12. 2018 13:39 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Uzavření Telltale Games spolu s náhlým propuštěním většiny zaměstnancům načala v herním průmyslu spoustu otázek z oblasti pracovní etiky, fanoušky jejich adventurního The Walking Dead ovšem zajímá především to, zda se dočkají závěru poslední série. Skybound naváže tam, kde Telltale skončilo, a třetí epizoda vyjde v polovině ledna.

Nedokončeného The Walking Dead: The Final Season se ujalo studio Skybound, v jehož čele stojí Robert Kirkman, autor původních komiksů o zombie apokalypse, na nichž je založený televizní seriál i celá značka. Na říjnovém newyorkském Comic Conu Kirkman oznámil, že Skybound nabírá zaměstnance, kteří závěr série po krachu Telltale dokončí.

„Nemůžeme v jednom roce přijít o Andrewa Lincolna i o Clementine,“ prohlásil Kirkman v návaznosti na odchod populárního britského herce, který diváky coby šerif Rick Grimes provázel více než stovkou epizod. Spousta fanoušků by sice možná raději obětovala Clementine, ta se nicméně objeví minimálně ještě ve třetí epizodě The Final Season s názvem Broken Toys.

zdroj: Archiv

O rozbitých hračkách vám Skybound něco poví už 15. ledna. Na blogu navíc zmiňuje, že si předchozí série a epizody můžete po dočasném stažení znovu zakoupit na „skoro“ všech platformách. S výjimkou PC, kde je situace trochu složitější, pokud jste si však v minulosti pořídili kompletní sezónu, máte ke třetí a čtvrté epizodě zaručený přístup.

Studio Telltale vyhlásilo konec v září, o práci tehdy přišlo přes 250 jejich zaměstnanců. Jeden ze zaměstnanců podal na firmu kolektivní žalobu u amerického federálního soudu pro porušení amerického a kalifornského pracovního zákoníku, podle kterého musí zaměstnavatel s určitým počtem zaměstnanců před masivním propouštěním varovat alespoň 60 dní předem.

K uzavření studia došlo jen pár dní po schůzce s americkou kabelovou televizí AMC a jihokorejským vydavatelem Smilegate kvůli případným investicím. Pro Telltale šlo o poslední možnost, jak firmu udržet při životě, k nutné finanční injektáži nicméně nedošlo. Kirkman nezmiňuje, kolik zaměstnanců Telltale z původního týmu Skybound nakonec přijal, ale jejich mluvčí pro Variety prozradila, že se snažili, aby „v tvůrčím týmu nedošlo k žádným změnám“.

Nejnovější články