Krásná Golem Gates míchá prvky realtime strategií a karetních her
zdroj: tisková zpráva

Krásná Golem Gates míchá prvky realtime strategií a karetních her

24. 1. 2018 17:34 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kartičky si pořád ne a ne dát pokoj. Nemám nic proti kartám jako takovým, stolní hry přeci jen tvoří polovinu mého života. Ale jejich rozmach ve videohrách začíná být skoro až absurdní. Někdy se toto kdysi neobvyklé spojení povede, jindy vůbec. Nezbývá než doufat, že hezky vypadající Golem Gates bude z těch lepších.

Když se na karetní systém v Golem Gates podíváte zblízka, ucítíte určitou naději. Není sem totiž implementován násilím a není na něj poukazováno tolik jako v jiných projektech (kde většinou platí za největší tahák, i když je ve skutečnosti na škodu). Nejsou to totiž ani pravé karty, ale takzvané Glyphy. Z těch si stavíte „balíček“, který určuje vaše strategické možnosti pro danou úroveň. Tedy nic převratného, ale mohlo by to fungovat dobře.

S pomocí vybraných Glyphů tvoříte naprosto vše – sesíláte kouzla, vyvoláváte jednotky, stavíte budovy, rozmisťujete obrannou technologii, posilujete své vojáky nebo naopak oslabujete nepřátele. Glyphů je celkem stovka, takže prostoru pro rozvinutí vlastní strategie je vážně dostatek. A pokud se obáváte najetí na jednu sadu „nejlepších“ Glyphů, pak je zde možnost náhodného namíchání. V takovém případě si musíte poradit s tím, co vám hra sama nadělí.

zdroj: Archiv

Golem Gates je v tuto chvíli v early accessu na Steamu, kde nabízí dva módy – kompetitivní a kooperativní. V kompetitivním čelíte AI nebo reálným hráčům online v rychlých nebo vlastních zápasech s několika možnostmi nastavení pravidel. Kooperativní je pak určen pro jednotlivce nebo dva spoluhráče, kteří čelí několika vlnám nepřátel.

Hra vstoupila do early accessu v prosinci a již 28. března vyjde její plnohodnotná verze. Ta navíc bude obsahovat příběhovou kampaň. Jistě jste si všimli, že Golem Gates vyniká svým audiovizuálem. O grafickou stránku se stará studio Hollow Earth Inc., které má na svědomí vizuální podobu některých postav z filmů Spider-Man: Homecoming, Iron Man a Avengers: Infinity War a ze série Transformers.

Samotní tvůrci, Laser Guided Games, také nejsou žádnými nováčky, protože jejich jádro tvoří veteráni z Epic Games, kteří pracovali třeba na Gears of War a Unreal Tournament. Golem Gates je tak, zdá se, v hodně dobrých rukách. Navíc to není žádná free-to-play onlinovka s mikrotransakcemi, ale normální hra za 20 dolarů. Tedy, cena se bude zvyšovat, takže s případným nákupem moc neváhejte.

Nejnovější články