Kreslená střílečka Cuphead konečně dorazila, přináší s sebou hypnotické mrkve
zdroj: tisková zpráva

Kreslená střílečka Cuphead konečně dorazila, přináší s sebou hypnotické mrkve

2. 10. 2017 11:52 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Dlouho vyvíjená plošinová střílečka Cuphead odkazuje na staré dobré časy nejen grafikou a animacemi připomínajícími kreslené seriály 30. let, ale také brutálně těžkou obtížností. Doplatil na to například Dean Takahashi ze serveru Venture Beat, který neprošel ani tutoriálem a schytal za to zdrcující lavinu kritiky. Našemu Martinovi se v demu na Gamescomu dařilo o trochu lépe, ale stejně to nebyla žádná procházka pohádkovou zahrádkou. Nevěříte? Odteď se můžete přesvědčit na vlastní kůži.

Vydání doprovází zběsilý trailer plný jazzové muziky a ne jednoho, nýbrž hned dvou protagonistů. Cuphead se totiž dá pohodlně hrát i v lokální kooperaci – jeden hráč se ujme otěží titulního hrdiny, ten druhý jeho kamaráda Mugmana. Dohromady se pokusíte splatit dluh ďáblovi, což spolu s některými děsivými bizarnostmi sloužícími jako bossové ukazuje, že hra rozhodně není roztomilá blbůstka pro děti předškolního věku.

zdroj: Archiv

„Jedna z úrovní, kterou jsem na Gamescomu vyzkoušel, se skládala vyloženě ze sledu obtížných zeleninových bossů, ve kterém řvoucí oživlou bramboru vystřídala plačící cibule a následně hypnotická mrkev,“ popisuje s naprosto vážnou tváří Martin, a kdo po téhle větě nemá chuť Cuphead aspoň vyzkoušet, ten nechť se okamžitě zastydí. Vás ostatní přesměruju na Steam, GOG, Humble Store, a dokonce i na obchod Windows 10 a doplním, že hra stojí 20 €.

Nejnovější články