Kyberpunkové RPG Shadowrun: Hong Kong vyjde koncem srpna
zdroj: tisková zpráva

Kyberpunkové RPG Shadowrun: Hong Kong vyjde koncem srpna

27. 7. 2015 10:27 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Asi je výstřední otevírat v pondělí dopoledne šampaňské, ale... Jak často se stává, že někdo v kickstarterovém projektu řekne, že hru vydá v srpnu a skutečně ji vydá v srpnu? Harebrained Studios se podařilo a důvodů pro předčasnou konzumaci alkoholu je víc. Rozdíl mezi povedenou Shadowrun Returns a vynikající Shadowrun: Dragonfall byl opravdu výrazný a tak není důvod, proč si v kalendáři neoblepit 20. srpen obrázky pouličních samurajů, mágů a riggerů – vychází totiž Shadowrun: Hong Kong.

Že je o další díl kyberpunkového RPG zájem potvrdil bleskový úspěch kickstarterové kampaně, jejíž počítadlo se zastavilo na 1,2 milionech dolarů. Stejně jako Dragonfall vyměnil Seattle za skvěle vykreslený Berlín, i nový díl míří do jiného města. Název jasně definuje kam, ale pokud byste v metropoli hledali místo, kam se obzvláště pozornost vašich runnerů zaměří, vězte, že prim bude hrát slavný Kowloon.

Hong Kong by ale obecně měl přinést spoustu vlastních specifik, podobně jak je přinesl Berlín. Triády, gangy, mystické kulty i špičkové společnosti spolu zápasí o vliv a zároveň udržují město v relativním klidu a chodu. Vše je navíc řízeno systémem kuan-si, síť vztahů a moci vycházející ze vzájemných vztahů a prestiže. Do nového města navíc vyrazíme i s novou skupinkou runnerů, o nichž nepochybuji, že budou podobně dobře napsáni, jako souputníci z Dragonfallu.

Čekat tak můžete orčí krysí šamanku Gobbet, elfího bezpečáka Duncanu Wu, trpasličí deckerku Is0bel, riggera Rictera a bývalého rudého samuraje (což znamená unikátní schopnosti jiným postavám nepřístupné) Gaiča. Vlastně se začínám jen obávat, zda nejsou má očekávání příliš velká. Ale pokud se Hong Kong udrží na kvalitativní úrovni Dragonfall, půjde o skvělou zábavu. Takže 20. srpna mizím do asijské metropole budoucnosti. Prozatím na PC, na verzích pro tablety se nejspíše teprve začne pracovat.

zdroj: Archiv

Nejnovější články