Kyberpunkový Sovětský svaz Dreambreak míří i na Xbox One a PlayStation 4
zdroj: Vlastní foto autora

Kyberpunkový Sovětský svaz Dreambreak míří i na Xbox One a PlayStation 4

5. 9. 2017 17:26 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Co by se stalo, kdyby Sovětský svaz nepadnul po konci studené války? A co kdybyste byli celkem obyčejným kolečkem v celém systému, který ale po vás najednou půjde? Pozoruhodný projekt Dreambreak vás postavil do role běžného občana dystopického státu, kde lidi ovládá propaganda kombinovaná s tvrdými represivními složkami. Hra před rokem vyšla na PC a nyní ji vývojáři ze studia Aist vydají i na Xbox One a PlayStation 4. Pokud máte rádi žánrový mix a velmi stylizovanou vizuální stránku, zpozorněte.

Když se podíváte na hodnocení Dreambreak na Steamu, najdete opravdu smíšené názory na hru. Jedním z důvodů je fakt, že autoři hru prezentovali primárně jako adventuru, ale ve skutečnosti jde o žánrově dost nepostihnutelný kousek. Jak se můžete přesvědčit i z traileru, najdete zde dost různých herních systémů, od zmíněné adventury, přes akční koncept ve stylu Another World až po ryzí střílečku, která nemá daleko k Arkanoidu.

Kouzlo tak tkví primárně v unikátním žánrové sloučenině, či spíše retro průletu tím, co se hrálo na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Hra vás často donutí reagovat na radikální změnu hratelnosti, zatímco vypráví příběh Eugena, kterému jde kvůli obvinění z vraždy po krku celá komunistická mašinerie. Hra vyjde na konzolích v učesanější podobě, takže by vás neměly trápit bugy a vyjde vás na přijatelných 10 eur. Na PS4 ji můžete očekávat 13. září, na Xbox One o dva dny později.

zdroj: Archiv

Nejnovější články