Last Day of June vám koncem srpna odpoví na otázku, zda může láska změnit minulost
zdroj: tisková zpráva

Last Day of June vám koncem srpna odpoví na otázku, zda může láska změnit minulost

1. 7. 2017 9:28 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

„Každý z nás má svůj vysněný videoherní projekt nebo alespoň určitou představu o hře, kterou by si rád zahrál, ale zatím mu ji nikdo nenabídl,“ psal Petr ve svém nedávném článku o Last Day of June a dodal: „Když jsem se takto zasnil naposledy a pak otevřel oči, stala se z mého snu realita.“ Silná slova, ale prozatím se zdá, že oprávněná. Melancholická, hudbou Stevena Wilsona prodchnutá adventura si totiž z E3 2017 odnesla vynikající hodnocení. Navíc jsme se dočkali traileru, který prozradil i datum vydání. To bohužel nepřijde symbolicky na konci června, ale až 31. srpna.

Last Day of June vypráví dojemný příběh o ztrátě blízkého člověka a o tom, co byste udělali, abyste jí předešli. Titulní June je totiž žena, nikoli měsíc, a jak jste už asi pochopili z názvu, nadešel její poslední den. S tím se ovšem nemíní smířit její manžel Carl, dokonce ani tehdy, když už je po všem. Tahle adventura totiž pojednává o cestování v čase, hře za různé postavy a ovlivňování kauzality. To všechno bude navíc podkresleno fantastickou hudbou, jejíž ukázku si ostatně můžete poslechnout přímo v novém traileru.

Jedná se o skladbu jménem Pariah z chystaného alba Stevena Wilsona jménem To the Bone. Pokud máte zájem dozvědět se o tomhle hudebním projektu něco víc, klikněte na následující odkaz. Ovšem zpátky ke hře; jak jste mohli vidět, rozhodně nejde pouze o potěchu pro uši, ale i pro oči. Umělecký styl je krásný a maličko znepokojivý. V režii Massima Guariniho a díky animacím Jess Copeové celý svět ožívá, i když jenom snově a neurčitě. Ani se nedivím, že Last Day of JuneIGN označili jako nejlepší adventuru letošní E3.

zdroj: Archiv

O jejích kvalitách se budete moci na vlastní zlomené srdce přesvědčit poslední den srpna na PC (skrze Steam) i PlayStation 4, přičemž na obou platformách vás vyjde na 15 liber. Ode dneška si ji navíc můžete předobjednat, na PS4 zpočátku se slevou 25 %.

Nejnovější články