Law Mower je hra pro psychopaty, co chtějí sekačkou rozjezdit hafany a sousedy
zdroj: tisková zpráva

Law Mower je hra pro psychopaty, co chtějí sekačkou rozjezdit hafany a sousedy

27. 7. 2017 15:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nechápejte mě špatně, já proti fanatickým sekáčům trávy v podstatě nic nemám. Jen ať si kosí! Jen ať se ze všech džunglí a houštin stanou anglické trávníky! Ale nic se nesmí přehánět, a Law Mower to přehání. Megalomanská touha zbavit svět pomocí sekačky posledního stébla trávy by ještě byla jakž takž pochopitelná, ale když po cestě šmelcujete pejsky (a taky vojáky a sousedy, ale hlavně pejsky), překročili jste neviditelnou čáru a stal se z vás jednoznačný záporák.

„Vaše síla pochází z moci změnit svět kolem vás,“ hlásí inspirativní citát na steamové kartě hry. A je pravda, že Law Mower vám takovou moc rozhodně nabídne. Se svou sekačkou se provraždíte americkými předměstími až do ruské zimy, zatímco budete utíkat před zmiňovanými psy, vyhýbat se raketám a překonávat různé další překážky.

zdroj: Archiv

Sice jsem neměl chuť vyzkoušet na Steamu dostupné demo, ale ze záběrů na mě Law Mower působí jako celkem standardní akční záležitost, konzervativní bullet hell, kde místo střílení sekáte trávu. Můžu se samozřejmě mýlit – je možné, že hra si veškerou svou invenci nevyplýtvala na podivný příběhový nápad a špetku si jí schovala i pro hratelnost.

Téhle optimistické možnosti ovšem trošku podráží nohy skutečnost, že v každé ze 45 dostupných map se po vzoru mobilních her snažíte dosáhnout tří hvězdiček. Vážně to celé vypadá spíš jako mobilní hra, kdyby tedy nebylo dvou důležitých přídavků. Zaprvé tu existují dost široké multiplayerové možnosti od kooperace přes kradení vlajky až po klasický deatmatch. A zadruhé je ke hře přibalen editor, díky němuž si můžete snadno vytvořit své vlastní mapy a výzvy nebo počkat, až to za vás na internetu udělá někdo jiný.

Je tedy možné, že celý koncept je o dost životnější, než se mi na první pohled pozdává, i když s největší pravděpodobností nebudu mít náladu si tuhle teorii osobně ověřit. Pakliže vás na rozdíl ode mě praštěná premisa zaujala, zapamatujte si datum 10. srpna, kdy se Law Mower vyřítí na Steam.

Nejnovější články