Ledový survival Fade to Silence se pomalu připravuje rozpoutat pořádný blizard
zdroj: tisková zpráva

Ledový survival Fade to Silence se pomalu připravuje rozpoutat pořádný blizard

18. 3. 2019 16:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Já vím, další survival… A navíc v zimě. A nejmenuje se The Long Dark. Ale možná se protentokrát vyplatí zbystřit. Ve Fade to Silence čelíte podivné nákaze, která kromě kruté zimy přinesla neméně krutá monstra. Těmto nástrahám můžete čelit spolu s kamarádem už příští měsíc, kdy hra opustí early access.

Fade to Silence se předně zaměřuje na systém počasí. Ve světě, kterému kraluje zima, se hlavní postava Ash snaží přežít všemi možnými způsoby. V krajině zaváté sněhem je surovin pomálu a cesty za jejich hledáním jsou opravdu nebezpečné. Jednak na vás na každém rohu číhají démoni, jednak se každou chvílí může spustit hotový blizard.

Hra vás naučí vypozorovat změny počasí a nechá včas zareagovat, například vyhledáním úkrytu. Ze stop ve sněhu zase rozpoznáte přítomnost démonů, nebo naopak jiných přeživších, které můžete zrekrutovat pro svou osadu. Tu postupně rozšiřujete s nově přibranou pomocí, dostáváte se ke craftingu lepších materiálů díky jejich schopnostem a v konečném důsledku si můžete dovolit výpravy do větších dálav.

zdroj: Archiv

Fade to Silence je v předběžném přístupu na Steamu od 14. prosince loňského roku a hodlá ho opustit 30. dubna. V ten moment dorazí i na PlayStation 4 a Xbox One, přičemž na PC bude k mání za 40 eur (tedy zdraží vzhledem k aktuální ceně) a na konzolích za 50.

Plná verze se oproti early accessu bude lišit v několika směrech. Předně se můžete těšit na plnohodnotný příběh, ve kterém odhalujete příčiny mrazivé apokalypsy a osudy Ashových rodinných příslušníků. Hra dostane nový tutoriál, rozšíří se kniha přežití, ve které najdete užitečné informace, a během odpočinku zhlédnete tajuplné vize dále prohlubující příběh.

Nejnovější články