Liška z adventury Spirit of the North vás vezme za krásami chladného severu
zdroj: tisková zpráva

Liška z adventury Spirit of the North vás vezme za krásami chladného severu

24. 9. 2019 11:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jak bude vypadat svět, až skončí vláda lidí? Uleví si celá planeta, zalesní se vykácené plochy, zeleň požere beton, divá zvěř zabydlí ulice? Odpovědi na tyto otázky sice neznáme, ale díky procítěným hrám jako Spirit of the North můžeme nasát krásně poklidnou atmosféru budoucí Země.

Spirit of the North vám neřekne, co se na Zemi stalo. Jste úplně obyčejná liška toulající se po krajině inspirované Islandem a doprovází vás ještě jedna liška, tentokrát astrální. Není zde žádný příběh, žádné vyprávění, jde pouze o vaše vjemy.

Cupitáte zasněženou krajinou, vozíte se v proudech potůčků, prolézáte jeskyně a šplháte na skály. Pointou je nasátí atmosféry a vymýšlení vlastních teorií o světě, který vás obklopuje. Kdo čeká víc než procítěný zážitek, nějaký ten platforming a hádanky, ten se asi nedočká.

zdroj: Archiv

Překvapuje mě, jak moc se Spirit of the North podobá hře Lost Ember. V té tedy hrajete za vlka, můžete se vtělovat do jiných zvířátek a od prastarých civilizací se dozvídáte přeci jen víc díky tradičnímu vyprávění, ale tempo obou her a jejich důraz na přírodu a vnímání okolí mi přijdou téměř zaměnitelné. Což nemusí být na škodu.

Spirit of the North vyjde 1. listopadu pouze na PlayStationu 4, ale jak stojí na konci traileru výše, půjde jen o prvenství. Hra se později podívá na jiné platformy, i když nevíme kdy a na jaké.

Nejnovější články