Logická golfová hra What the Golf? není o golfu, i když v ní golf hrajete
zdroj: tisková zpráva

Logická golfová hra What the Golf? není o golfu, i když v ní golf hrajete

4. 10. 2019 14:51 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

„Golfová hra pro lidi, kteří nesnáší golf!“ hlásá první věta pod launch trailerem humorné zvláštnosti What the Golf?. A co teprve druhá věta: „Vytvořeno lidmi, kteří o golfu nic neví.“ Veškeré vážnosti jdou stranou. Tady se prostě budete jen bavit absurditou a nečekanými „zvraty“. Jo a taky je to prý vážně dobrá hra.

Podržíte tlačítko myši, potáhnete dozadu, abyste určili sílu střely, pohnete myší do strany, abyste určili směr střely, pustíte a… Nestačíte se divit. Za normálních okolností by vaše golfová hůl provedla perfektní oblouk, trefila míček a ten na jedinou ránu poslala do jamky. Jenže to ve What the Golf? očekávejte málokdy.

Místo míčku se totiž k cíli vymrští samotná hůl, celý dům, kůň, nebo třeba vy sami. Nikdy nevíte, co se stane poté, co odpálíte. A ne vždy to bude vypadat jako golf. Někdy si totiž zahrajete fotbal, jindy budete prolézat skrz portály, je tady plížení slepými body kamer, zazávodíte si s auty.

zdroj: Archiv

Zní to jako naprostá kravina, mišmaš mnoha žánrů vycucnutých z jiných her, ale zjevně to jako celek funguje skvěle. Recenzí je na Metacriticu jen pár, ale nejnižší z nich sahá po osmdesátce. Za vysoké hodnocení hra vděčí vtipu, hádankám a překvapením, která jsou součástí každé úrovně.

What the Golf? je zjevně jednou z těch nenápadných indie her, jejichž vysoké kvality se bohužel nerovnají míře zájmu o ně. V tomto případě tomu nepomáhá ani výběr platforem. Hru totiž pořídíte pouze v předplatném Apple Arcade a na PC jen přes Epic Games Store. Ještě letos by měla vyjít verze pro Switch a snad se časem objeví i zbylé platformy.

Nejnovější články