Lov na Bílou velrybu může začít. Nantucket vplula do přeplněných vod Steamu
zdroj: tisková zpráva

Lov na Bílou velrybu může začít. Nantucket vplula do přeplněných vod Steamu

19. 1. 2018 14:31 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kde jeden příběh končí, jiný, docela podobný, začíná. Strategická simulace lovu velryb Nantucket přímo navazuje na slavný román Moby Dick od Hermana Melvillea. Kdo tento příběh zná, tak jistě ví, že setkání s Bílou velrybou přežil jediný trosečník Izmael, a právě jeho příběh na vás již čeká na Steamu a v dalších obchodech.

Ruku na srdce, lov velryb dnes nepatří mezi oslavovaná povolání. Pokud je vaším snem vyplout na moře a zasloužit se o vyhynutí těchto kolosálních tvorů, asi nebudete ve společnosti moc oblíbení. Ale ne vždy tomu tak bylo. V 19. století se velrybaření ocitlo na svém absolutním vrcholu, a do této doby je zasazen Moby Dick i Nantucket.

Díky bohu za hry. Nijak zvlášť totiž netoužím po lovu jakéhokoliv zvířete, ale vítám možnost nakouknout do historie interaktivním způsobem s pěknou grafikou za doprovodu námořnických písní. Obecně mě téma lodí velice láká a láká zjevně i vývojáře a další hráče. Sunless Sea byla velice zajímavá zkušenost a už se nemůžu dočkat Abandon Ship. Ale do té doby tu máme Nantucket.

zdroj: Archiv

Pokud si nejste zcela jistí, zda se na tuto nelítostnou pouť vypravit nebo ne, snad vám pomohou psané dojmy Pavla Skotáka. Ten sice nezní až tak nadšeně, jak bych doufal, ale dost možná je na vině raná verze, kterou měl k dispozici. Své dojmy nicméně zakončuje na pozitivní vlně: „Naštěstí se pod tou horou velrybího masa a tuku dá najít (kromě Jonáše) i docela chytlavá hra se zajímavým konceptem, a hlavně originálním hudebním doprovodem seskládaným z námořnických popěvků a písní.“

V krátkosti na vás čeká křižování sedmi moří, kostkové souboje s mořskými tvory, vylepšování lodí, kupování nových, management posádky, správa zásob, náhodné události, úkoly, nehynoucí sláva… To vše za 18 eur, respektive za 16 v prvním prodejním týdnu.

Nejnovější články