Magic: The Gathering Arena vyšla v plné verzi a vezme vás do pohádky
zdroj: tisková zpráva

Magic: The Gathering Arena vyšla v plné verzi a vezme vás do pohádky

27. 9. 2019 11:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nejdřív beta uzavřená, potom beta otevřená, nakonec plná verze. Karetní Magic: The Gathering Arena si prošla cestou, na níž se transformovala k nepoznání – z nadějného, ale poněkud neohrabaného pokusu převést nejoblíbenější karetní hru světa do stravitelné virtuální podoby až do současného stavu, kdy se hraje prostě skvěle a všechno v ní začíná dávat smysl, dokonce i monetizace. Jestli jste to ještě neudělali, teď je nejlepší čas do Areny naskočit, a to i díky nové, pohádkové edici. V článku navíc najdete kód na boostery zdarma.

Plná verze s sebou přinesla takzvanou „rotaci“, což znamená, že obří počet starších karet už není možné používat v běžném módu Standard. Spousta balíčků je najednou totálně ochromená, takže bude fascinující sledovat, co to udělá s metou – s níž navíc určitě pohne i nová edice jménem Throne of Eldraine.

Ta je jakousi kombinací klasických rytířských pověstí a pohádek z pera bratří Grimmů. Artušovští rytíři ve svých hradech se utkávají s čarodějnicemi, které si rády upečou neposlušné děti v peci a pak je bezostyšně sežerou. A žádné triky s lopatou na ně nefungují. Plus jsou tu zlotřilé víly, zakletí králové… Je to, myslím, hezká tematika, což si můžete rovnou sami vyzkoušet v módu Sealed, který v Areně právě běží.

Kromě něj vývojáři spustili ještě jednu zajímavou možnost: event „Libovolný balíček“. V něm budete mít dočasně k dispozici úplně všechny karty legální ve Standardu, aniž byste si je napřed museli odemykat hraním, takže si můžete sestavit balíček snů a zkusit vyhrát pěkné ceny. Ale pozor, akce trvá jen do 1. října.

zdroj: Archiv

Arena má chvályhodný zvyk rozdávat se spuštěním nové edice věci zdarma a Eldraine není výjimkou. Když se do hry přihlásíte, obdržíte 10 vzácných karet, z nichž nejzajímavější je asi strašlivý legendární artefakt The Great Henge. Přidává manu i životy a když přijde do hry nějaká vaše příšera, dostane +1/+1 counter a ještě si líznete. Ona ta zelená barva nakonec bude hratelná!

A pak tu máme ještě kód, který vám prostě a jednoduše přihraje gratis tři boostery z nové edice, tedy dohromady 24 karet, z toho 3 vzácné. Stačí v kolonce „Store“ vyhledat „Redeem Code“ a zadat heslo „playeldraine“.

zdroj: Archiv

Veterány asi bude zajímat, že do Areny přibylo i nové počítadlo Mastery, které má opět sto úrovní a nabízí zajímavé ceny i pro ty, kdo si za něj nezaplatí. Pokud ovšem svoje gemy obětujete, čeká vás odměn víc. Je fajn, že gemy si můžete celkem bez problémů i vydělat, aniž byste za ně platili skutečné peníze – já do Areny zatím dal všehovšudy 5 dolarů a s troškou poctivého šetření a plnění denních questů mám víc peněz, než potřebuju. Monetizace naštěstí není nastavená příliš agresivně.

Ale o tom už si víc řekneme v recenzi, kterou jsem teď, po plném vydání, konečně připraven napsat. Hra samozřejmě ještě není úplně hotová, budou přibývat další kartičky i další funkce, hodně lidí vyhlíží například kompatibilitu se smartphony nebo alespoň s počítači od Applu – ale i základ, jak jste už asi pochopili, je velice dobrý.

Nejnovější články