Mamut vs. deset kopiníků, Totally Accurate Battle Simulator umožní skoro vše
zdroj: tisková zpráva

Mamut vs. deset kopiníků, Totally Accurate Battle Simulator umožní skoro vše

2. 4. 2019 16:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Dlouhé čekání je u konce, tedy pokud jste už o Totally Accurate Battle Simulatoru někdy slyšeli a třesete se na jeho originální hratelnost. Hra je ve vývoji přes dva roky a konečně se dostává k hráčům v podobě early accessu. A nejde o nic jiného než o na fyzice založené bitvy hloupé umělé inteligence.

V Totally Accurate Battle Simulatoru (TABS) se stáváte pouhým divákem, který nejprve určí, kolik a jakých jednotek stojí na každé straně bitevního pole, a následně zmáčkne tlačítko pro započetí bitvy. V tu chvíli se před ním odehraje prapodivný masakr.

TABS stojí na fyzice vojáků, zvířat a dalších bytostí klátících se ze strany na stranu pod vlastní vahou, případně vahou kladiva, které je s jistou pravděpodobností zasáhne do hlavy. Umělá inteligence není schválně z nejchytřejších. Útočník jen běží kupředu a snaží se zběsilým mácháním zbraní trefit protivníka konajícího totéž. Ale díky fyzice jde o velmi humornou podívanou.

zdroj: Archiv

Když pak proti sobě postavíte deset lučištníků a deset Vikingů a jejich souboj zopakujete stokrát, můžete snad bezpečně říct, kdo je lepším bojovníkem. Jde samozřejmě o nadsázku, která čpí už z názvu hry.

Všechny jednotky můžete poštvat proti sobě v sandboxovém módu. Zjistíte například, zda si jedna valkýra poradí s mamutem či drakem. Ale je pro vás připravená i kampaň, ve které je složení vašich protivníků dané a vy musíte zjistit, jakými jednotkami z omezené nabídky je porazíte.

TABS je zkrátka oddechová podívaná, která si dává za cíl pobavit diváka hloupými jednotkami, fyzikou a výzvou v podobě testování možností různých bojovníků. Hru najdete na Steamu v předběžném přístupu za 15 eur. Plné vydání by mohlo nastat do roka.

Nejnovější články