Mass Effect: Andromeda vyjde 23. března - podívejte se na nové video
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect: Andromeda vyjde 23. března - podívejte se na nové video

5. 1. 2017 9:57 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak se zdá, žádné velké odklady vydání Mass Effect: Andromeda už nebudou – BioWare oznámili, že jejich sci-fi RPG vyjde v Evropě 23. března. Oznámení zároveň doprovází i nové video z Nvidia CES, na kterém se můžete podívat na některé schopnosti a trochu soubojů.

Datum vydání oznámil Aaryn Flynn z BioWare na oficiálních stránkách. „Mass Effect: Andromeda je naše nejambicióznější hra ze série Mass Effect. Vyprávíme zcela nové příběhy, představujeme nové postavy, nové planety, nové druhy a přinášíme nové herní prvky. Poprvé také bude Mass Effect využívat engine Frostbite.“

Flynn dodává, že v rámci tradice studia si vývojáři z BioWare odnesli na vánoční svátky domů takzvaný „holiday build“ a mohli Andromedu do sytosti hrát. „Odezva byla skvělá. Když vás ocení členové studia, z nichž mnozí hráli klíčovou úlohu při tvorbě původní trilogie, byl jeden z rozhodujících faktorů, proč jsme se rozhodli oznámit datum vydání.“

zdroj: Archiv

S oznámením data vydání také začne studio mnohem víc prezentovat samotnou hru, což doposud činilo spíše sporadicky, rozhodně na tak velký titul. První vlaštovkou je video z konference Nvidia CES, které předvádí nové záběry. Skoro polovinu videa tvoří procházení skrze menu s vlastnostmi a schopnostmi Rydera. Je jich požehnaně, přičemž více pozornosti se dočká Tech Tree, kde najdete třeba plamenomet nebo robotického strážce Remnant VI.

Povšimnout si můžete i toho, že v rámci otevřených povolání si levelujete jednotlivé profily jako Engineer, Soldier tím, jak si nakupujete jednotlivé schopnosti a jejich úrovně. Samotná akční pasáž je opravdu akční. Rozhodně na poměry Mass Effectu, protože hráč prakticky ani jednou nevyužije kryt, střílí při běhu, mobilitu pak propůjčuje jetpack.

V celé situaci působí, že mobilita je v soubojích klíčová a nahrazuje roli krytu. Vzhledem k tomu, že by ve hře mělo být mnohem víc otevřených prostor je to logické, nicméně pro celý soubojový systém to představuje velkou změnu, které bude muset odpovídat i ovládání. Na druhou stranu, můžete si povšimnout, že i tak jsou po lokaci rozeseté bloky, které mohou fungovat jako kryt, takže celé akční pojetí může být jen hráčskou volbou a snad se najde místo i pro ty z nás, kteří preferují opatrnější přístup.

Nejnovější články