Městské fantasy RPG Disco Elysium je za dveřmi
zdroj: tisková zpráva

Městské fantasy RPG Disco Elysium je za dveřmi

19. 9. 2019 11:04 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Disco Elysium, dříve známé jako No Truce With the Furies, je detektivním příběhem s „bezprecedentní svobodou v rozhodování“. Coby pološílené soukromé očko budete mít arzenál mírně nadpřirozených schopností, které vám pomohou řešit případy, zároveň ale nemusíte řešit vůbec nic, nechat se uplácet a jen si užívat prostředí městské fantasy čtvrti. Třeba v karaoke baru.

Smrt, sex, daně a disko – město Revachol má rozhodně co nabídnout. Na vás bude, zda se vrhnete na spletité sériové vraždy, nebo budete řešit jen sousedské potyčky. Disco Elysium se chlubí revolučním dialogovým systémem, v němž mají být postavy opravdu jako živé, nejen vedlejší figurky. Můžete je poštvávat proti sobě, snažit se jim pomoct, ale taky je klidně svést.

Podezřelé, svědky i oběti můžete přemlouvat, ale taky jim vyhrožovat nebo se uchýlit k násilí. Ve volném čase pak můžete řešit smysl života, psát poezii či si jít zatančit – kdo ví, třeba nejvíc detektivní práce odvedete právě při tom. Pomůže vám přes 20 různých dovedností a 8 psychotropních látek, postavu svého detektiva si pak dále můžete uzpůsobovat speciálními vlastnostmi, a dokonce i spoustou převleků.

zdroj: Archiv

Ať už se vyzbrojíte baterkou, nebo kazeťákem, Revachol je vaším hřišťátkem, kde se můžete stát jak zkrachovalou existencí, tak zajištěným milionářem. Nebo čímkoliv mezi tím. Hudebním doprovodem pro Disco Elysium vám bude kapela British Sea Power – ano, ze špinavých uliček se můžete klidně vydat i na ještě špinavější pláže. A ve hře s diskem v názvu nebude hrát disko! Skandální.

Stanete se hrdinou nejhorší čtvrti ve městě, nebo vás její zkaženost pohltí? Zjistit to můžete už 15. října, kdy RPG Disco Elysium vychází na Steamu a GOGu.

Nejnovější články