Metaforický dungeon Fall of Light očekává záblesk vašeho ostří
zdroj: tisková zpráva

Metaforický dungeon Fall of Light očekává záblesk vašeho ostří

29. 9. 2017 12:14 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Už deset dní můžete zakoušet všudypřítomnou temnotu v demoverzi středověkého RPG Fall of Light. A můžete i nadále, jen s tím rozdílem, že pokud vás osloví lowpoly grafika, temná stylizace, tuhé souboje a řešení puzzlů, lze od nynějška rovnou sáhnout po plné verzi.

V té vás čeká putování potemnělým světem, který zahalily živoucí stíny toužící po padesáti odstínech černé. Tím pádem je přitahuje byť jen sebemenší bod světla. Tím může být vaše lucerna, kterou si můžete a nemusíte svítit na cestu. Ale je jím také vaše dcera Aether, kterou už tak snadno nezhasnete.

Společně se snažíte přežít nepřívětivou dobu a ve výsledku najít legendami ověnčené místo, kde stále panuje sluneční svit. Zatímco při řešení hádanek je vám dcerka k ruce, v boji si musíte vystačit sami se svými zkušenostmi válečného veterána.

zdroj: Archiv

Nyx si rozumí se všemi typy zbraní od mečů přes dýky až k lukům. Jejich ostré hrany a bodce přijdou vhod v tuhých soubojích, stejně jako krytí štítem a staré dobré kotrmelcování. Přitom se nejedná o pouhou tupou vyvražďovačku. Celou hrou se line příběh otce a dcery, který přesahuje do našeho skutečného světa a na jehož konci vás čeká jedno ze tří metaforických rozuzlení.

První reakce komunity i novinářů jsou zatím poměrně kladné, rotují někde kolem 75 %. Fall of Light je často přirovnávána k mixu Dark Souls a ICO, vyčnívají zábavné souboje a temná atmosféra. Ke kladům patří jistě i cena, protože hra vás na Steamu vyjde na pouhých 15 eur, a do 5. října dokonce jen na 13 a půl eura.

Nejnovější články