Metal Gear Solid V: The Phantom Pain vychází 1. záři, PC verze o dva týdny později
zdroj: tisková zpráva

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain vychází 1. záři, PC verze o dva týdny později

4. 3. 2015 15:30 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Jak jsme avizovali již včera, tak se také stalo. Nad japonským internetem se stahují mračna a tamní síť kolabuje - Hideo Kojima oznamuje datum vydání Metal Gear Solid V: The Phatom Pain. To je skutečně stanoveno na 1. září, ale vedle toho se také dozvídáme to, že PC verze na sebe naštěstí nenechá příliš dlouho čekat a všichni PC hraní chtiví hráči se budou moci vrhnout do dalšího Metal Gearu o pouhé dva týdny později.

To je rozhodně příjemná změna oproti devíti měsícům zpoždění v případě příběhového prequelu Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, se kterým se původně ani nepočítalo, stejně jako u The Phatom Pain. Konzolové verze vychází globálně 1. září, PC verze pak vyjde do světa 15. září. Podzim zkrátka bude špionážní napříč platformami a již teď se nemůžeme dočkat, jak toto pokračování dopadne a kam nás v honbě za záporákem jménem Skull Face dovede.

Zatím toho Hideo Kojima nasliboval mnoho a dařilo se mu tak činit především parádními gameplay záběry a přísliby o otevřeném světě protkaném misemi, které můžete řešit s naprostou svobodou. Těšit se je zkrátka a dobře jistě na co a tisková zpráva vypichuje například zásadní roli výchozích základen, které si budou moci hráči v průběhu hraní vylepšovat a které nakonec poslouží i v multiplayeru. Vedle data vydání ale Konami také odhaluje jednotlivé edice hry a předobjednávkové bonusy.

Takzvaná Day 1 edice bude navíc obsahovat řadu předmětů do hry, mezi něž patří například speciální pistole, zrychlený příval zkušenostních bodů v online složce hry zvané Metal Gear Online či mapa v případě krabicové verze hry. Vedle toho ale bude také možno získat speciální sběratelskou edici hry. Ta nabídne více jak desítku herních předmětů, a to jak do singleplayerové, tak i do multiplayerové složky hry. K té Konami přidávají ilustraci toho, co budoucí majitele čeká a nemine. Samotné balení s logem Diamond Dogs vypadá skvěle a Snakeova mechanická pazoura? Nádhera.

mgs zdroj: tisková zpráva

Bližšího představení se dočkala i online složka hry a níže se tak můžete podívat na komentované video. V tom Robert Peeler z Konami hovoří o tom, co METAL GEAR ONLINE nabídne. MGO vyjde současně s The Phantom Pain a hráčům zprostředkuje týmové klání založené na úzké spolupráci jednotlivých členů týmu. Vidět můžeme pasti, plížení i samotné souboje, ve kterých se mihnou i velcí roboti ze singleplayeru. Sami video zhlédněte a udělejte si obrázek. Další pohledy na MGO nás v brzké době prý neminou.

<>

Nejnovější články