Metro Exodus dorazí na první kolej v únoru
zdroj: tisková zpráva

Metro Exodus dorazí na první kolej v únoru

11. 6. 2018 2:45 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Metro Exodus je definitivně rozhodnuté nás vytáhnout na povrch a místo stísněných tunelů nebo městské zástavby předchozích dílů ukázat něco z nebezpečné pozemní divočiny, poznamenané proběhlou třetí světovou válkou. Nepřáteli vám kromě lidských fanatiků bude i příroda sama - třeba prostřednictvím zmutovaných vodních monster. 

Kultovní Metro se z koridorové střílečky promění v relativně otevřený sandbox, ale nějakých těch stísněných lokací se zřejmě taky dočkáme. Alespoň to tak vypadá podle nového traileru, který 4A Games odprezentovali na konferenci Microsoftu. Střídají se v něm tmavé interiéry se záběry na nekonečné zasněžené pusté pláně a po nich uhánějící vlak. 

zdroj: Archiv

Dá se tedy očekávat, že se Metro Exodus úplně nevyhne ani hororovým pasážím, které ale bude muset zvládnout adekvátně zasadit do otevřenějšího světa. Trailer kromě plejády nepřátel představuje i paletu zbraní a naznačuje systém jejich vylepšování. Zajímavostí potom je, že se celý odehrává na jediné mapě. Volga tedy bude nejen rozlehlá, ale zřejmě i poměrně rozmanitá.

Metro Exodus na motivy románu Metro 2035 Dmitrije Gluchovského do cílové stanice po nedávném odkladu dorazí 22. února příštího roku, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One. 

Nejnovější články