Modrásek z Rogue Trooper se vrátil v remasterované Redux podobě
zdroj: tisková zpráva

Modrásek z Rogue Trooper se vrátil v remasterované Redux podobě

18. 10. 2017 9:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

To, co vypadá jako namakaná verze mírumilovné rasy Na’vi z Avatara, je ve skutečnosti geneticky vytvořený supervoják, jehož hlavními přednostmi jsou zabijácké instinkty a imunita vůči všemožným toxinům nehostinné planety Nu-Earth. V jeho modré kůži se z pohledu třetí osoby vrhnete proti značné přesile, a to v remasterované verzi 11 let staré střílečky Rogue Trooper.

Příběh Rogue Troopera ale sahá mnohem dál do roku, kdy videoherní svět obohatily hry jako Donkey Kong, Ultima, Wizardry nebo třeba Castle Wolfenstein. Byl to rok 1981 a ne, Rogue Trooper se tehdy nedočkal svého narození prostřednictvím pixelaté hry, ale objevil se ještě se třemi dalšími kumpány v britských sci-fi komiskech 2000 AD. Mimochodem, odsud pochází i Soudce Dredd.

Na videoherní adaptaci se nemuselo čekat moc dlouho. První z nich, izometrická střílečka, se dostavila již v roce 1986, následována plošinovkou z roku 1990. Ale do většího povědomí hráčů se dostala až střílečka z třetí osoby z roku 2006. A právě ta dnes vyšla v remasterované verzi Rogue Trooper Redux na PC, PlayStation 4, Xbox One a dokonce i Switch.

zdroj: Archiv

Rebellion vzali remaster hezky od podlahy při zachování základních aspektů hry. Příběh se tedy vůbec nezměnil a dokonce všechny cutscény zůstaly zachovány. Hlavní revitalizací si prošla grafická stránka, která sice nepatří k tomu nejlepší, na co dnes narazíte, ale posun oproti původní verzi nejde přehlédnout. Zvlášť když mrknete na srovnávací video níže.

Rogue Trooper Redux dostala kromě vyššího rozlišení i detailnější textury, kompletně předělané modely postav a objektů, lepší speciální efekty a dynamické nasvícení, zmodernizovalo se ovládání a krycí systém a dokonce došlo ke změnám v nastavení obtížnosti.

zdroj: Archiv

Před lety šlo o kladně přijatou výpravnou střílečku a není moc důvodů, proč by tomu tak nemohlo být i tentokrát. Vypadá to dobře, herně to snad obstojí a příběh by mohl překvapit ty, kteří se s Rogue Trooperem ještě nesetkali. A v případě Switch verze jde v podstatě o hru bez vážné konkurence. Cenovka 25 eur se zdá být tak akorát.

Nejnovější články