Monstróznímu MMORPG Ashes of Creation předchází battle royale Apocalypse
zdroj: tisková zpráva

Monstróznímu MMORPG Ashes of Creation předchází battle royale Apocalypse

26. 9. 2019 7:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Není to tak dávno, co se tvůrci Ashes of Creation ozvali s tím, že potřebují otestovat některé základní prvky ambiciózního MMORPG na samostatně stojícím titulu, který považují za prequel. Ashes of Creation Apocalypse měla otevřený beta test zkraje letošního roku, který je nyní následován early accessem na Steamu. A je zdarma.

Ashes of Creation Apocalypse nadále slouží jako testovací hra pro původní MMORPG Ashes of Creation. Nebojte se tedy, že by se studio Intrepid vzdalo svých slibů, zrušilo nadějnou onlinovku a přeorientovalo se na battle royale.

V jedné aréně se sejde sto hráčů, kteří jako jednotlivci, ve dvojicích, trojicích nebo čtveřicích bojují do posledního muže či týmu. Mezi přednostmi hry je líbivá grafika, zničitelné prostředí (nepřátel se zbavíte třeba tak, že zboříte jimi obsazenou věž) a spousta bojových zaměření od kouzelníků přes rytíře až po lučištníky.

Battle royalem to ale nekončí. V průběhu předběžného přístupu se hra rozroste o režim dobývání hradů a dojde i na hordu.

zdroj: Archiv

Důležité je, že většina prvků „dema“ Apocalypse se později objeví i v Ashes of Creation (ale těžko říct, zda se to týká i herních módů). Dokonce i cokoliv, co ve hře získáte, se vám následně přenese do zamýšleného MMORPG. Jestli se ho někdy tedy skutečně dočkáme.

Ale zjevně se tento postup vyplácí. Po prvotním testování Ashes of Creation Apocalypse tvůrci předělali soubojový systém a infrastrukturu serverů na základě zpětné vazby hráčů. Má-li další veřejné testování skrz early access vést k tomu, že Ashes of Creation bude na svém startu pořádně vypilovaná, pak se snad nikdo nebude zlobit.

Nejnovější články