Mount and Blade II: Bannerlord konečně spouští uzavřenou betu
zdroj: tisková zpráva

Mount and Blade II: Bannerlord konečně spouští uzavřenou betu

1. 7. 2019 9:50 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Už nějaký ten pátek je jasné, že TaleWorlds mají problém s nějakou částí chystaného Mount and Blade II: Bannerlord. Týmové bitvy jsme si mohli zahrát už před dvěma lety, ale od té doby jako by se nic nepohnulo a na datum vydání stále čekáme.

Jak se ale zdá, věci se snad hýbou k lepším zítřkům pro Calradii, protože konečně bude do provozu uvedená první uzavřená beta pro vybranou skupinku hráčů. Jenže, neříkejme hop, protože… Soubojová část totiž už před dvěma lety vypadala plně funkčně, ale neměli jsme pořádnou šanci zahrát si nic komplexního z otevřeného světa. Což se nemění ani s příchodem uzavřené bety, která bude ryze multiplayerová a TaleWorlds si na ní vyzkouší matchmaking a samotné soubojové systémy, tedy jak funguje šerm, boj z koně a další místní kratochvíle.

Jak už bylo řečeno, počet hráčů v uzavřené betě bude malý. „Jsou to opravdu rané fáze testování a tak raději držíme počet hráčů malý a zvládnutelný. Umožní nám to víc pracovat s jednotlivými testery a lépe využít jejich feedback, aby byl multiplayer co nejlepší. Hra je pořád hodně daleko od toho, abychom mohli říct, že jsou všechny její prvky a funkce hotové. Tyto prvotní testy se zaměřují na herní systémy a mechanismy, stejně jako na stabilitu, než bude hra připravená pro širší publikum.“

Jak si tedy můžete přečíst, k nějakému jásání není moc důvodů. Podle tohoto vyjádření je dokončení hry opravdu daleko a čím dál tím častěji vyvstává otázka, zda si s kampaní, která v sobě měla obsáhnout všechno možné (vizte související články), neukousli příliš velký krajíc. Jakkoliv se to totiž zdá být neuvěřitelné, Bannerlord byl oznámený před sedmi lety a to je sakra dlouhá doba, i když k ní připočtete preprodukční fázi.

zdroj: Archiv

Nejnovější články