Multiplayer Wasteland 3 vás naučí bát se činů svého kolegy

13. 10. 2016 14:56 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zatímco crowdfundingová kampaň Wasteland 3 na Figu přehoupla přes požadovanou částku 2,75 milionů dolarů, šéf vývoje Chris Keenan se rozpovídal o jedné z hlavních novinek třetího dílu – multiplayeru. Ten bude fungovat tak, že společně s jedním kamarádem budete moci začít multiplayerovou kampaň, kdy oba hrajete za Rangery, ovšem každý se svým vlastním týmem.

Jakmile kampaň ve dvou začnete, jste spolu svázáni na celé její trvání. Nemůžete vyměnit jednoho kamaráda za jiného, aby převzal roli druhého Rangera. Pokud se ale z něj vyklube nespolehlivý Ranger, který moc nehraje, můžete spustit speciální kampaň pro jednoho, která naváže na stav světa, v němž se nacházela vaše multiplayerová kampaň.

S vaším kamarádem sice máte každý svůj tým, který se může klidně vydat odlišným směrem, nemusíte postupovat spolu. Nicméně, dělíte se o vše. O základnu, její zdroje, samozřejmě svět a jeho příběhovou linku a také společníky. Ti jsou unikátní, takže pokud jednoho zverbujete vy, váš kamarád má smůlu, duplikáty neexistují. Nicméně postavy si můžete mezi oběma týmy vyměňovat.

Multiplayer bude fungovat jako asynchronní, což znamená, že nemusíte být oba ve stejnou chvíli připojení. Klidně můžete hrát každý v jinou dobu, ale má to jeden příjemný háček – svět je sdílený, což znamená, že to, co provedl váš kolega v době, kdy jste byli offline, se promítne poté, co se připojíte.

zdroj: Archiv

Keenan uvádí hezký příklad na skupině pašeráků, které necháte působit za podíl ze zisku. Ten vám doputuje na základnu a pašeráci vesele pašují. Může se ale stát, že váš kolega pašeráky někde přepadne a zboží zabaví. Nu a stejně tak se může stát, že se následně připojíte vy a na základně už klepe naštvaná vyjednávací parta pašeráků s otázkou, co to má být, vždyť jste měli dohodu a najednou jí Rangeři porušují.

To dává obrovský potenciál pro roleplay a samozřejmě veselé momenty, kdy se budete chytat za hlavu, co zase vás kolega provedl a vy teď musíte žehlit. Aby vám kolega nezničil celý zážitek ze hry a nevyzobal vám veškeré příběhové mise, bude mít Wasteland 3 několik misí a klíčových okamžiků, které budete muset zahrát společně se svým kamarádem. Nebude jich prý mnoho a mezi nimi půjde hrát celé hodiny, ale některé věci prostě musíte vidět a hrát oba.

Crowdfundingová kampaň na Figu stále běží, pokud byste chtěli ještě přispět. Nově už je zprovozněná možnost platit přes PayPal a inXile představili i dodatečné cíle kampaně, o nichž si můžete přečíst zde.

zdroj: Archiv

Nejnovější články