Multiplayerová střílečka Verdun přinese plnou verzi první světové války koncem dubna
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerová střílečka Verdun přinese plnou verzi první světové války koncem dubna

8. 4. 2015 12:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když se ve svém novém traileru tvůrci Verdun chlubí, že hra ušla velkou cestu, rozhodně si nevymýšlí. Osobně jsem hru zkusil před třemi lety a musím říct, že změna minimálně ve vizuálním zpracování je ohromující, což je pro holandské tvůrce z týmů M2H a Blackmill Games skvělá vizitka. Stejně tak je vizitkou i fakt, že Verdun konečně vyjde po devíti letech vývoje v plné verzi a to 28. dubna tohoto roku.

Pamatuji, že v době, kdy jsem ji zkoušel, byla hra ohyzdná a nehrála se zrovna příjemně. Lidé se odstřelovali na dálku pistolemi a „stabilita“ bylo sprosté slovo. Jenže od té doby Verdun prošel spoustou změn. Tvůrci na něm začali pracovat na profesionální úrovni, hra prošla Greenlightem a následně si odbyla i fázi early accessu, z niž vystoupí právě koncem dubna, kdy se konečně předvede ve své plné kráse.

Ačkoliv s 32 hráči nedokáže Verdun simulovat nějaké masivní útoky pěchoty, pocit autentičnosti by měly zajišťovat zbraně a celkové prostředí, v němž nebude nouze o střelbu i mlácení lopatkami, zákopovými palicemi a nebo probíhání mrakem plynu s krásně nemotornou plynovou maskou. Hratelnost je založená na týmové spolupráci jednotlivých čtyřčlenných jednotek, které budete v průběhu kola vylepšovat.

To, že hra dostala v posledních dvou letech pořádnou vzpruhu dokazuje i její stránka na Steamu, kde převažují pozitivní ohlasy a také mnohá ocenění a pěkná místa v různých žebříčcích, která si betaverze odnesla ať už z domácí, holandské scény a nebo i třeba IndieGames 2014.

Tak či tak, 28. dubna Verdun vtrhne na virtuální bojiště se svou verzí první světové války a už se nebude mít nač vymlouvat. Vypadá jako solidní alternativa k současným multiplayerovým střílečkám. Alternativa, kde vypálíte víc ran za vteřinu jen pomocí rychlého prstu na spoušti pistole (tlačítka myši) a nebo kulometu a třísknout někoho po hlavě palicí je efektivní zákopová taktika. Více si přečtěte na oficiálních stránkách a nebo Steamu hry.

zdroj: Archiv

Nejnovější články