Multiplayerové RPG Steam Hammer nabídne těžbu, stavění i úžasné parní vynálezy
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerové RPG Steam Hammer nabídne těžbu, stavění i úžasné parní vynálezy

24. 11. 2016 18:31 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Jak co nejlakoničtěji popsat multiplayerové sandbox RPG Steam Hammer? Zkusím to takhle: Steam Hammer je úplně jako Dishonored 2, protože se odehrává ve steampunkovém viktoriánském světě, ale nikoli v samém srdci mocného impéria, nýbrž v tropickém pásmu jeho kolonií. Jenže Steam Hammer zároveň vůbec není jako Dishonored 2, protože je to budovatelská onlinovka, kde vy a další desítky hráčů těžíte, stavíte, vynalézáte, tvoříte a ano, občas i bojujete. Autoři ze studia SF nyní spustili kampaň na Kickstarteru, ve které žádají aspoň o 50 000 dolarů.

Znalci steampunku asi velmi dobře vědí, co od světa Steam Hammer čekat. Obrovské vzducholodě, chlapáci s puškami a kladivy, parní motorky i jetpacky, to všechno by se ve hře dřív nebo později mělo objevit. Z trochu netradičnějšího soudku se vynořují domorodí bohové, létající velryby a šílenci, kteří si různá technologická udělátka svářejí přímo do vlastního masa. Na samotných hráčích pak bude budování měst, tvoření aliancí a samozřejmě koření života v podobě vražedných neshod, kdy se ke slovu dostane všechno od mačet až po elektrické kanóny.

zdroj: Archiv

Na úvodních obrázcích a traileru je vidět, že se hra prozatím nachází ve velmi rané fázi vývoje. „Epické“ souboje, při nichž po sobě pár panáků trhaně máchá kusy železa za doprovodu přehnaně dramatické hudby, ve mně probouzejí nepřípustnou touhu si posměšně odfrknout, a grafika taky vypadá, jako by k 19. století neměla zas tak daleko. Ale víte co? Možnost spřáhnout se s kamarády a připravit si pro nepřítele propracované přepadení zahrnující odstřelovače, kulomety, vzducholodní bombardování a neprostupnou linii těžké pěchoty by znělo přitažlivě, i kdyby to všechno bylo zabalené do ASCII.

Steam Hammer vypadá jako další z řady bratranců ARK: Survival Evolved nebo Minecraftu, akorát s přidanou dávkou viktoriánského hororu. Tvůrci ovšem mají ambice projekt posunout směrem ke skutečně masivnímu multiplayeru. Pokud se jim podaří vybrat aspoň 800 000 dolarů, což v tuhle chvíli vypadá jako absolutní utopie, hra nebude omezena na instance o 64 hráčích a pojme tolik zmutovaných domorodců a opancéřovaných gentlemanů, kolik si jen bude komunita přát. Kdyby to nevyšlo na Kickstarteru, vždycky je tu Steam, kde Steam Hammer příští rok buď jak buď spustí předběžný přístup. Soude podle údajně více než deseti tisíc statečných průzkumníků, kteří mají zájem o testování alfaverze, tu zájem o multiplayerové parní paření rozhodně je.   

Nejnovější články