Na mobily se příští měsíc vkradou roztomilí vrahounci v Assassin’s Creed Rebellion
zdroj: tisková zpráva

Na mobily se příští měsíc vkradou roztomilí vrahounci v Assassin’s Creed Rebellion

12. 10. 2018 11:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Série Assassin’s Creed se pomalu, ale jistě vzdaluje od původní myšlenky. Assassin’s Creed Odyssey jako celek nedělá sérii ostudu, ale už vůbec nejde o odvěký souboj mezi vrahy a templáři. A bůhví, co nás čeká v příštím velkém titulu. Pokud vám tyto kořeny série chybí, můžete se k nim příští měsíc vrátit díky mobilní hře Assassin’s Creed Rebellion.

O čistě mobilní manažerské adventuře Assassin’s Creed Rebellion jsme poprvé slyšeli již před víc jak rokem. Tehdy se titul okamžitě zpřístupnil v některých vybraných zemích k testování a získal tak s předstihem velmi kladná hodnocení. Jenže od té doby bylo úplné ticho až do dnešního dne. Ubisoft se vytasil s datem vydání, které zařízení s iOS a Androidem sdílejí. Do Španělska 15. století se vydáte 21. listopadu.

Rebelie vám svěří asasínskou základnu plnou ikonických postav – jsou tu Ezio Auditore, Edward Kenway, Shao Jun, Yusuf, Machiavelli a desítky dalších, které si odemknete hraním za nasbírané body DNA. Dá se ale očekávat, že free-to-play titul v tomto směru nabídne i jinou cestu k jejich odemčení.

zdroj: Archiv

Jak se budou rozrůstat vaše řady, poroste i vaše organizace a možnosti, jak se vypořádat s misemi. Narazíte na úkoly čistě příběhového charakteru, standardní mise s odměnou vylepšující vaše zabijáky, v loot misích nepřekvapivě najdete suroviny pro crafting a legacy mise slouží k zisku DNA.

Ve všech těchto směrech mohou a nemusí figurovat mikrotransakce, o což si free-to-play hra chtě nechtě říká. Na Google Play již byly spuštěny předregistrace, díky kterým odstartujete s mnoha bonusy, mezi které patří měna pro vylepšení základny, DNA pro rychlejší odemčení postav, ale také zbraně z aktuálního Assassin’s Creed Odyssey.

Pro registraci na iOS musíte na oficiální stránku Ubisoftu, kde rovněž naleznete jistý systém stretch goalů známý z Kickstarteru. Čím více registrací před launchem, tím lepší odměny pro všechny, a to v celkové hodnotě až 15 dolarů.

Assassin’s Creed Rebellion si určitě vyzkouším, když vstup není nijak zpoplatněn. Nicméně obavy jsou na místě. Systém mikrotransakcí může snadno zasahovat do celého zážitku a kazit ho, stejně jako stylizace. Úplně mi nesedí pohled na roztomilé postavičky chladnokrevně vraždící jiné roztomilé postavičky.

Na druhou stranu, hratelnost je v poměrně dobrých rukách. Za hrou totiž stojí studio Behaviour Interactive, které je známé jinou mobilní adaptací – Fallout Shelter. Ten nebyl na mobilech vůbec špatný a jak dnes víme, z telefonů se rozšířil i na počítače a tři hlavní konzole. Třeba se Ubisoft odhodlá ke stejnému kroku.

Nejnovější články