Na PC verzi staronového Oddworldu se maká, ale letos zřejmě nevyjde
zdroj: tisková zpráva

Na PC verzi staronového Oddworldu se maká, ale letos zřejmě nevyjde

24. 10. 2014 14:07 | Novinky | autor: Adam Homola |

Remake Oddworld: Abe's Oddysee s podtitulem New 'n' Tasty vyšel v červenci letošního roku na Playstation 4 a povedl se - hodně. Tvůrci však hru oznámili i pro řadu jiných platforem a po verzích pro PC, Wii U, X360, PS3 a PS Vita není vidu, ani slechu. Sony si naštěstí nezajistila jakoukoli exkluzivitu pro PS4, takže hra na uvedených platformách vyjde - jen to bude ještě chvíli trvat, jak vyplývá z vyjádřením na homepage Oddworldu. Vývojáři se na webu hry nejdříve omluvili za dosavadní špatnou komunikaci s fanoušky a následně ujasnili stav vývoje jednotlivých verzí hry.

PC, Mac a Linux verze Oddworld: New 'n' Tasty jsou v zásadě hotové a dají se dohrát od začátku do konce bez větších problémů. Jenže nejsou optimalizované, což tvůrcům zabere několik měsíců. Hotové PC, Mac, Linux verze budou k dostání na Steamu i v jiných obchodech a nabídnou možnost nastavení grafiky i ovládání a chybět by neměla ani podpora pro gamepady. Tvůrci momentálně plánují uzavřenou betu na Steamu, která by měla proběhnout v následujících týdnech či měsících.

Jestliže s PC (Mac a Linux) verzi bychom neměli v nejbližších týdnech počítat, majitelé PS3 a PS Vita si vůbec mohou dát pohov a zaměřit svou pozornost dočasně na jiné hry. Vývoj PS3 verze brzdí slabší hardware konzole, konkrétně nedostatek RAM. PS3 verze už běží v 720p, ale vizuální efekty a vůbec úroveň grafiky prý ještě není tam, kde by ji chtěli vývojáři mít. Vývoj PS3/PS Vita verze potrvá určitě několik dalších měsíců, mimo jiné i proto, že Just Add Water je maličké studio.

Ne tak dlouho, jako v případě PS3 a PS Vita, by měl trvat vývoj Xbox One verze, kterou tvůrci oznámili docela nedávno, a její vývoj je tedy na začátku. Vše by ale mělo pokračovat relativně rychle, protože vizuálně by měla být Xbox One verze na Playstation 4 verze.

zdroj: Archiv

 

Nejvíce pozadu jsou však tvůrci s vývojem Wii U verze. Konzole od Nintenda má svá specifika a vývoj Wii U verze se navíc naplno rozeběhne po dokončení verzí pro PS3 a PS Vita - spoustu optimalizací z verzí pro platformy Sony tvůrci využijí i při vývoji Wii U verze. Oddworld: New 'n' Tasty navíc používá jednu funkci enginu Unity, kterou Wii U zatím nepodporuje. Vývojáře tedy čeká hodně práce, ale slibují, že Abeho na Wii U nakonec dostanou.

"Doufáme, že tento post ujistil fanoušky, že jsme opravdu odhodlaní dostat Oddworld: New 'n' Tasty na všechny dříve oznámené platformy. Za absenci komunikace kolem jednotlivých verzí se omlouváme, ale bez konkrétních informací bychom se jen opakovali. Na přesná data vydání je pořád příliš brzy, ale oznámíme je hned, jak si budeme jistí, že danou verzi dokážeme dodat v nejlepší kvalitě jakou umíme," napsali vývojáři na webu hry.

Nejnovější články