Na scénu se plíží duchovní nástupce X-COMu Phoenix Point
zdroj: Snapshot Games

Na scénu se plíží duchovní nástupce X-COMu Phoenix Point

3. 12. 2019 12:51 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Taktické tahovky máme v redakci hodně rádi, takže nás velkorysý příděl odkladů v případě Phoenix Pointu od autora původního X-COMu Juliana Gollopa moc nepotěšil. Nakonec jsme se ale dočkali. Dnes konečně přichází čas, kdy můžete emzáckou invazi vypráskat ze sluneční soustavy a užít si spoustu taktizování s krytím, procenty a vším ostatním, co patří do zlatého fondu žánru.

Launch trailer nám bulharští Snapshot Games naservírovali už minulý týden spolu s rozsáhlými informacemi o frakcích fragmentujících přeživší populaci. Ať už budete radikální, či spíše razíte diplomacii, nebo se snad k mimozemšťanům plánujete dokonce přidat, budování vlastní odbojové jednotky se ve Phoenix Pointu stejně nevyhnete.

zdroj: Archiv

Výsledky jednotlivých misí ovlivní i stav celé planety, potažmo galaxie – podobně jako v XCOMech si budete muset dávat pozor na postupující invazi a přizpůsobovat jí prioritu a pořadí, v kterém se na výsadky proti výbojným lovecraftovským emzákům vrhnete. Oproti původním hrám si ale užijete třeba i nadstavby v podobě řízení obrněných vozidel a dalších novinek.

S naší recenzí můžete počítat v příštích dnech, kód se k nám nicméně nedostal s předstihem, takže se spolu s vámi nacházíme na stejné startovní čáře. Taktická akce kombinovaná s globálním strategickým módem Phoenix Point vychází dnes úderem 20. hodiny na Epic Games Store, s menším zpožděním by se měla objevit také v rámci Microsoft Game Passu. Na Xbox One se dostane začátkem příštího roku, na pozdější část roku 2020 připadá vydání verze pro PlayStation 4.

Nejnovější články