Na Switch přišla zkáza. Zplozenci z DOOMa tam už rozsévají smrt
zdroj: tisková zpráva

Na Switch přišla zkáza. Zplozenci z DOOMa tam už rozsévají smrt

13. 11. 2017 11:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Před víkendem na konzoli Switch dorazil loňský DOOM, což dokazuje, že když se tvůrcům chce a jejich engine jim to dovolí, skousne tato nenápadná konzole z Japonska cokoliv. A že jedna hra ještě není žádný důkaz? Zítra vychází L.A. Noire, pár dní nato Skyrim, a příští rok třeba nový Wolfenstein. Ale neberme mariňákovi z Marsu jeho pět minut slávy.

DOOM na Switch je v jádru téměř plnohodnotná hra, alespoň co se obsahové stránky týče. Očekávejte tedy hlavní příběhovou kampaň s nějakými 12 hodinami zběsilého porcování démonických nepřátel motorovou pilou. Stejné porcování, tentokrát však mariňáků, vás čeká v multiplayeru až pro 12 hráčů. A něco podobného je vám k dispozici i v arcade módu. Chybí tak jen nástroj pro tvorbu vlastních úrovní.

Po technické stránce už to taková sláva není, ale s tím se musí počítat, když se někdo rozhodne portovat rok starou hru z pořádného hardwaru na mobilní zařízení. Asi největší bolístkou je ztráta 60 FPS, protože na Switch se dostáváme na prý poměrně stabilních 30 snímků za vteřinu. U takto frenetické akce to zamrzí, ale jinak bychom zde DOOM neměli vůbec.

zdroj: Archiv

Mezi další omezení patří nižší rozlišení obrazu a v jistých místech zásadně zhoršené textury. Přesto z prvních ohlasů vychází najevo, že v handheld módu si prakticky není na co stěžovat. Zato v doku už ano. Propady FPS jsou zde sice menší, ale grafický downgrade se zde projevuje mnohem silněji a DOOM tak nevypadá na rok stáří, ale třeba na deset.

Dobře tak zvažte, proč do DOOMa na Switch jít. V handheld módu se jedná o malý technický zázrak, a pokud vám u takové hry nevadí absence myši, není už moc co řešit. Pokud jste se však těšili, že si ho zahrajete na velké obrazovce, tak si to radši dobře promyslete. DOOM totiž stojí plných 60 dolarů. Navíc se nevejde na úložiště konzole, takže počítejte ještě s pořízením SD karty.

Nejnovější články