Návrat velkého RPG: Avernum 3 od včerejška nabízí demo i plnou verzi
zdroj: tisková zpráva

Návrat velkého RPG: Avernum 3 od včerejška nabízí demo i plnou verzi

1. 2. 2018 15:38 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Co je to Avernum 3: Ruined World? Na tuhle otázku se dá odpovědět mnoha různými způsoby. Jedním z nich je “staroškolské RPG, které vyšlo včera a nabízí hratelné demo.” Tím druhým, komplikovanějším, ale zato přesnějším, je “remake původní série Avernum, která je sama o sobě remakem série Exile z devadesátých let”. Matoucí, ale máte-li zájem, Patrik vám všechno vysvětlí v samostatném článku.

A teď už k samotné hře. Jde o velmi konzervativní RPG, v němž ovládáte partu dobrodruhů na misi za záchranou světa. Budete putovat nekonečným podzemím i obřím světem na povrchu, který se ale momentálně potýká se zničujícím náporem nepřátel, a jedině vaše taktické schopnosti ho můžou zachránit.

Osobně jsem z celé série hrál jen jedinou hru, Avernum: Escape from the Pit z roku 2012, a navzdory počátečnímu zmatku a poněkud neprostupnému uživatelskému rozhraní se mi to, co jsem viděl, velice líbilo. Taktické souboje byly fajn, ale hlavní atrakcí byl originální svět plný různých propletených příběhů a postav, se kterými jsem se chtěl spřátelit nebo se jim dostat na kobylku.

zdroj: Archiv

S tím se pojí ještě jeden sympatický rozměr série Avernum. Jestli chcete, můžete víceméně ignorovat celé to ničení světa a radši se místo toho věnovat vlastním věcem, tak trochu po vzoru The Elder Scrolls. Nemáte chuť na epický boj dobra se zlem? V pořádku. Staňte se žoldákem, kupcem, lovcem odměn, potulným soudcem a popravčím, nebo si ve městě kupte dům a jen tak se flákejte.

Předpokládám, že většina zájemců si hru bude chtít pořídit na PC nebo Mac, a v tom případě existuje několik možností. Nejlevnější variantou je Humble Store, kde Avernum 3: Ruined World seženete za 17 eur. Na Steamu a GOG je to obvykle 20 eur, ale v současné slevě pouze 18. A poslední možností je nákup přímo z oficiálních stránek Spiderweb Software za 20 dolarů, kde si také můžete stáhnout demo.

Pro ty, co by si tohle fantasy dobrodružství radši vzali s sebou na cesty, je tu ještě verze na iPad. Ta sice prozatím není dostupná, ale měla by se vyloupnout už v prvním kvartálu letošního roku, čili velice brzy.

 

Nejnovější články