Nemorální budovatelská strategie Frostpunk vyjde na konci dubna
zdroj: tisková zpráva

Nemorální budovatelská strategie Frostpunk vyjde na konci dubna

12. 3. 2018 11:02 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vývojáři z 11 bit studios si moudře uvědomili, že v tuhé zimě všichni radši myslí na teplé kraje než na zmrzlou apokalypsu, a tak Frostpunk vydají až koncem dubna. Tehdy už by snad mělo zavládnout dostatečně slunečné jaro na to, aby lidé dostali chuť na budovatelskou strategii říznutou survivalem zasazenou mezi kruté, bezcitné a zimou se klepající zbytky lidské společnosti.

Čas na intenzivní várku čísel. To první z nich je asi nejdůležitější – konkrétním datem vydání je 24. duben. Dále tu máme třicetidolarovou cenovku, k níž si ještě pět amerických peněz přičtěte, pokud místo digitální verze ze Steamu, GOG nebo Humble Store zatoužíte po fyzické „Viktoriánské“ edici. V ní kromě DVD najdete ještě artbook v pevné vazbě plný concept artu a dalších obrázků souvisejících s vývojem hry.

A jak už je u podobných oznámení dobrým zvykem, vynořil se i trailer. Ten za doprovodu poněkud nepatřičné country hudby, která evokuje spíš vyprahlou texaskou divočinu než antarktickou bílou poušť, ukazuje například velmi zajímavou metodu popravy jednoho zločince. I když termín „zločinec“ tu možná bude širší, než jsme v civilizované společnosti zvyklí.

zdroj: Archiv

Letmo připomenu, že svět Frostpunku není veselé místo. Lidí je málo, zdrojů ještě míň, a tak vás čeká spousta obtížných rozhodnutí. V době krize přece například nenecháte děti zahálet a radši je pošlete tvrdě pracovat, aspoň tedy do té doby, než si vyrobíte obří roboty a potřeba lidské práce trochu opadne. Ale vyplatí se krmit ty, kdo nemakají? V dubnu se ukáže, jestli v době ledové náhodou nezamrzne i váš morální kompas.

Nejnovější články