Nesmlouvavá roguelike bojovka Dead Cells spouští early access
zdroj: tisková zpráva

Nesmlouvavá roguelike bojovka Dead Cells spouští early access

11. 5. 2017 16:37 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Dávejte si velký pozor. Blíží se k vám beztvarý blob se zálibou v posedávání a ovládání mrtvých těl, hlavní hrdina 2D bojovky Dead Cells. Ta totiž včera spustila předběžný přístup, v němž zůstane 8 až 12 měsíců, načež se transformuje v ještě mnohem mocnější a nebezpečnější plnou verzi. Dead Cells moc ráda zabíjí svoje hráče, takže můžete děkovat všem svatým za blob. Tomu totiž „smrt“ už beztak mrtvého hostitele moc nevadí.

Autoři mezi své vzory řadí legendy jako Dark Souls či Castlevania, ale Dead Cells je zároveň prošpikovaná na první pohled tak trochu nesourodými prvky v podobě náhodně generovaných úrovní či permanentní smrti, tedy běžných poznávacích znaků žánru roguelike. Zcela originální autorský vklad pak představuje krásná pixelartová grafika a zvláštní prostředí kombinující fantasy a sci-fi.

Tomu ostatně odpovídají i zbraně, protože kromě mečů, kopí a kouzel tu narazíte i na granáty a další technické vymoženosti. Po smrti vám samozřejmě nebudou nic platné, ale s každým dalším průchodem vašemu blobu zůstane víc schopností, díky nimž se s trochou štěstí na další pokus dostanete zase o kus dál – třeba až k příšernému závěrečnému bossovi, který s vámi nevyhnutelně párkrát vymete podlahu. Ale však vy se postupně zlepšíte, jak názorně ukazuje následující video.

zdroj: Vlastní

Dead Cells si momentálně můžete zakoupit na Steamu v patnáctiprocentní slevě za 14 a půl eura, přičemž normálně vás vyjde na 17. Kvůli téhle nabídce se asi žádní lovci výhodných cen vzájemně neušlapou, ale pokud se vám líbí, co jste četli a viděli, je to docela hezký bonus, zvlášť když dle uživatelských recenzí a Brendana Caldwella z Rock, Paper, Shotgun jde už v současném stavu o velmi povedenou záležitost. 

 

Nejnovější články