Norský horor Through the Woods vypustil na Xbox hrůzy skandinávské mytologie
zdroj: tisková zpráva

Norský horor Through the Woods vypustil na Xbox hrůzy skandinávské mytologie

2. 5. 2018 11:43 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Horor Through the Woods je už sice rok a půl starý, ale stejně jako hlavní hrdinka hledající svého syna uprostřed norské divočiny odmítá umřít. Po počítačích pošle své vikinské hrůznosti i na konzole – dnes na Xbox One, 8. května na PlayStation 4. Kdo se chce bát a pod televizí na něj mrká designová herní krabička, ten může buď rovnou stahovat, nebo se mezitím mrknout na nový trailer.

Počítejte s tím, že Through the Woods je studentský projekt – ambiciózní, ale zdrojově omezený. To se ostatně promítlo i do Pavlovy recenze, jíž vévodí nepříliš lichotivá pětka. Přitom samotné prostředí je úžasně tajemné a schopné vás pohladit po páteři ledovými prsty děsu. Všechno ale dost kazí naskriptované sekvence a nepříliš kvalitní monologické výlevy hlavní hrdinky.

zdroj: Vertical Entertainment

Světlem na konci tunelu budiž skutečnost, že velkou součástí Pavlovy kritiky byl špatný technický stav. To je něco, co by snad konzolové verze trápit nemělo – autoři měli na předělávku víc než dost času, a vkročit dvakrát do stejné řeky v tomhle případě určitě nechtějí.

Pokud máte náladu nahlédnout na staré seveřany zase trochu jiným způsobem, tentokrát optikou moderního člověka pronásledovaného jejich pohanskou mytologií a rituály, Through the Woods by nemusela být špatná volba. Na Microsoft Store stojí 20 dolarů.

Nejnovější články