Nová verze plošinovky Wonder Boy ukáže PC hráčům, jak se dělaly plošinovky v osmdesátkách
zdroj: tisková zpráva

Nová verze plošinovky Wonder Boy ukáže PC hráčům, jak se dělaly plošinovky v osmdesátkách

6. 6. 2017 10:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V dubnu letošního roku se všechny tři hlavní konzole (PS4, Xbox One, Switch) dočkaly roztomilé 2D plošinovky Wonder Boy: The Dragon’s Trap, remaku třetího dílu série Wonder Boy, který původně vyšel už v roce 1989 na Sega Master System. Po necelých dvou měsících se této nové verze dočkají i hráči na PC.

Nedivil bych se, kdyby vás původní série Wonder Boy minula, zvlášť mladší ročníky mezi vámi. Šlo o klasickou 2D plošinovku s netradičním námětem, kdy jste se po prokletí zlým drakem Meka-Dragonem stali napůl člověkem a napůl zvířetem.

To vše přenesli tvůrci do aktuálního remaku, kde asi nejvýraznějším rozdílem je audiovizuální stránka. Starou osmibitovou grafiku střídá nádherná ručně malovaná animace, zatímco spartánské osmibitové zvuky jsou nahradila moderní hudba a zvukové efekty. Zarytí pamětníci ale nemusí smutnit. Stiskem jediného tlačítka se hra přepne do grafického i zvukového stylu původní verze, navíc plynule při procházení úrovní.

zdroj: Archiv

Jinak vás opět čeká dobrodružná pouť ve třech různých obtížnostech v kůži ještěra, myšky, piraně, lva a jestřába, kde každá podoba disponuje různými vlastnostmi, kterými se vypořádáváte s nepřáteli. Nově navíc nemusíte být nutně Wonder Boy, ale klidně i Wonder Girl.

Konzolisté už dávnou poskakují po úrovních jak zběsilí, zatímco PC hráči se dočkají již 9. června na Steamu a GOG.

Nejnovější články