Nové rozšíření přidá do Pokémon TCG mocné obludy včetně speciálního Charizarda
zdroj: tisková zpráva

Nové rozšíření přidá do Pokémon TCG mocné obludy včetně speciálního Charizarda

21. 6. 2017 16:33 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

S trpkou nostalgií vzpomínám na dobu, kdy bylo známo pouhých 150 Pokémonů (nebo 151 – Mew jsem ještě ochotný akceptovat). Tyhle kapesní bojové příšerky se však od té doby stačily namnožit jako plevel, až jsem z toho úplně mimo. Ale neposlouchejte brblání staré konzervy – jsem si jistý, že většina hráčů má z nových potvůrek radost. Zvlášť ti, co hrají Pokémon Trading Card Game. 4. srpna se můžou těšit na novou nálož kartiček v rámci rozšíření Sun & Moon – Burning Shadows.

Zájemce čeká přes 140 nových karet včetně čerstvé nadílky extra silných Pokémon-GX. Ti mají zvýšené zdraví i poškození, a navíc disponují zničujícím speciálním útokem, který však lze použít pouze jedinkrát za celou hru. A když vám soupeř jednoho z takových borců eliminuje, získá za to dvě cenové karty místo klasické jedné.

K Pokémon-GX bych chtěl připojit ještě osobní poznámku, a uhodli jste – není příliš lichotivá. Vážně se mi totiž nezamlouvá přeplácaný, agresivní grafický styl kartiček (je k vidění například zde), kvůli němuž je dost složité vůbec rozeznat písmenka popisující jednotlivé útoky. Špetka zdrženlivosti by v tomhle případě možná neškodila.

No, zpátky k tomu, co vás čeká v Burning Shadows. Pokud nejste s karetními Pokémony obeznámeni a chcete tohle opomenutí napravit, můžete investovat do jednoho ze dvou předpřipravených balíčků. Ty mají 60 karet, jsou vhodné pro začátečníky, a můžete se s nimi okamžitě pustit do boje. Nebo si zkuste zahrát online verzi.

Pokud to uděláte, kromě Pokémon-GX se těšte i na celou řadu nových oblud známých z videoher Pokémon Sun and Moon, například Necrozmu nebo Marshmadowa. Navíc se objeví i speciální tropické verze starých dobrých Pokémonů, které se vyskytují v regionu Alola. A prý dorazí i nabušená verze Charizarda...

Nejnovější články