Novinka Starlink: Battle for Atlas je zmenšená verze No Man’s Sky
zdroj: tisková zpráva

Novinka Starlink: Battle for Atlas je zmenšená verze No Man’s Sky

17. 10. 2018 14:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ubisoft nám krátce po vydání konzole Switch dokázal, že spojení s Nintendem šlape jako promazaný stroj. Mario + Rabbids Kingdom Battle slavila nečekaný úspěch. Hra dokázala zjednodušit mechanismy známé z XCOMu, ale neubrala nic na zábavnosti. Podobné tvrzení by mělo platit i o další velké novince Ubisoftu nazvané trochu genericky Starlink: Battle for Atlas. Ta totiž působí jako menší bratříček No Man’s Sky.

Starlink vás postaví do role jednoho z mnoha kapitánů jedné z mnoha lodí, se kterou prozkoumáte sice nevelký, ale zato zajímavý vesmír. Ten skýtá celkem sedm planet, na jejichž povrchu oskenujete roztodivnou faunu, vymlátíte náplavu zlé mimozemské rasy, posbíráte suroviny a splníte rozličné úkoly. A vůbec nevadí, že z lodi nemůžete vystoupit.

Abych uvedl věci na pravou míru, Starlink: Battle for Atlas není exkluzivita pro Switch, protože ji už nyní najdete i na konzolích PlayStation 4 a Xbox One (ne, žádný počítač). Nicméně verze pro Switch má jednu nezanedbatelnou výhodu a celý koncept s hračkami sem zapadá mnohem víc.

Jen na přenosné konzoli se totiž setkáte s postavou Fox McCloud známou ze série Star Fox, její stíhačkou Arwing a vlastní příběhovou kampaní. Zároveň jsou hráči odrostlí na Nintendu zvyklí na figurky Amiibo, které se dokáží zhmotnit v související hře.

zdroj: Archiv

I Starlink: Battle for Atlas má vlastní kolekci figurek (nikoliv z rodiny Amiibo), které se hrou spolupracují. Za pochodu můžete vyměnit zbraně na své lodi, pilota, křídla, nebo rovnou celou loď. A pokud vás tyto hračky nelákají, nebojte, vše je dostupné i v ryze digitální podobě.

Nicméně jde o hezkou službu dětem, které si mohou fyzicky hrát s oblíbenými hrdiny v oblíbených raketkách a následně je bleskurychle přenést do hry jednoduchým zacvaknutím do ovladače. Jak to celé funguje v běhu, si ukážeme v GamesPlayi, až si celou záležitost pořádně osahám.

Zatím se soustředím na herní mechanismy, prozkoumávám různé planety, užívám si mimozemskou faunu a pohodlné ovládání lodi, nandávám to banditům na povrchu planet i ve vzduchoprázdnu, naslouchám kýčovitým komentářům rádoby drsných postav…

Po pár hodinách se stále bavím, ale mám mírné obavy ze syndromu No Man’s Sky. První setkání s různými planetami vám vezme dech, ale podruhé a potřetí už jen bezmyšlenkovitě dolujete. Snad to nebude případ Starlinku.

Nejnovější články