Nudí vás Heroes of Might & Magic? Dejte šanci Eador: Imperium
zdroj: tisková zpráva

Nudí vás Heroes of Might & Magic? Dejte šanci Eador: Imperium

30. 1. 2017 18:20 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jestliže o fantasy RPG tahovce Eador: Masters of the Broken World se dalo říci, že je to HD verze Eador: Genesis, pak o Eador: Imperium lze říci, že je to remaster Masters of the Broken World – plus nová kampaň, hrdinové, příběh, jednotky a světy s unikátními podmínkami, které jsou jednou z poznávacích značek celé série Eador od studia Snowbird Games. Má tedy cenu platit za Imperium, pokud jste hráli obě dvě předchozí hry? Záleží na tom, jak moc vás svým zvláštním, někdy fungujícím, jindy ne, způsobem pojetí Heroes of Might & Magic formule obě dvě hry, říkejme raději kapitoly, bavily.

Pokud vám série Eador nic neříká, odkážu vás na recenzi Masters of the Broken World z roku 2013. V zásadě se z ní dozvíte, že jste pán jednoho z mnoha světů/ostrůvků, co levitují v nicotě, snažíte se svůj kus půdy ovládnout, a pak expandovat na další. Každý ze světů je jiný, čekají vás na nich odlišné úkoly, překážky, potvory, ale hlavně soupeři. Neřešíte je ovšem stylem first-person střílečky nebo akční adventury – pokud jste se podívali na video nebo obrátky, je vám jasné, že jako v Heroesech cestujete po mapě, zatímco spravujete svou centrálu, budujete jednotky, cvičíte hrdiny, oplakáváte padlé, řešíte ekonomiku apod.

V části strategické jde opravdu spíše o klon Heroesů. Zajímavé to v případě všech Eador her začíná být, když se podíváte na RPG stránku, která nabízí možnost volby problémů několika způsoby. Ne zcela dokonale to celé funguje, ale je to zajímavé. Nebo bylo, v Masters of the Broken World.

zdroj: Archiv

Tvůrci se zaklínají, že co v předchozí hře nefungovalo (přesílená AI, monotónnost questů), tak je opraveno. A na konto nových mechanismů i postav už prý veteránům série nebudou fungovat dříve vyzkoušené a úspěšné postupy.

Navíc Imperium přináší již zmíněný nový příběh s novými postavami – a jak každý hráč předchozích částí ví, Eador umí hráče zavalit doslova tunami textu. Ne vážně, je to navýsost příběhová hra, ale jenom pro ty z vás, co si příběh zvládají přečíst. Na animačky nebo in-game vyprávění zapomeňte – jenom byste se jim smáli, kdyby se o ně tvůrci pokusili. Stačí se podívat na aktuální trailer – je možné, že vás plochost a strojenost dabingu zvedne ze židle a sejme na zem.

Eador: Imperium je každopádně k mání na Steamu i GOG. Hře, respektive další části v Eador sáze, se brzy podíváme na zuby. 

Nejnovější články