Očekávaná postapokalyptická strategie Endzone: A World Apart dorazila do early accessu

3. 4. 2020 13:03 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ještě že máme ta menší indie studia, která nemusejí brát ohledy na distribuci pevných nosičů jako Naughty Dog s odloženým The Last of Us: Part 2. Survival strategie Endzone: A World Apart vstoupila do předběžného přístupu přesně podle plánu a hodlá v něm pobýt minimálně půl roku. Však víte, než trochu opadne radiace, aby se mohla dostat úplně ke všem. Ta hra, ne radiace...

O postapokalyptické strategii Endzone: A World Apart jsme napsali první poslední a doporučuju proto projít předchozí články. Menší shrnutí je ale samozřejmě na místě, stejně jako informace o spuštěném early accessu.

Endzone sleduje naši Zemi v době 150 let odteď, kdy už je relativně bezpečné opustit bezpečí úkrytů a začít budovat novou civilizaci poté, co ta předchozí skončila jadernou válkou. Čeká vás budování první osady, shánění jídla a pití, budete se potýkat s radiací ve vodě, půdě, živočiších i ve vzduchu, ohrozí vás písečné bouře, vysychání pramenů a vymírání druhů.

V předběžném přístupu je pouze sandboxový mód s obsahem do zhruba poloviny hry včetně elektřiny, o které jsme psali minule. Pozdní fáze hry je jedním z hlavních prvků, které se budou dodělávat za pochodu. Už teď ale můžete vyzkoušet první verzi systému vedlejších úkolů.

zdroj: Gentlymad Studios

Ještě v průběhu dubna se zpřístupní expedice, díky kterým budete zkoumat vzdálené ruiny, naleznete poklady a nové zdroje. Přibydou nové vedlejší mise a opraveny budou chyby, které se teprve objeví nebo jsou už nyní známé (tvůrci varují, že nemohou zaručit funkčnost uložených pozic napříč updaty, tak radši počítejte s nejhorší eventualitou).

V květnu se můžete těšit na scénáře, které hře dodají jasně danou cestu na rozdíl od aktuálního nekonečného sandboxu. A další updaty teprve budou odhaleny.

Endzone: A World Apart je po první dva týdny v předběžném přístupu ve slevě za 20 eur.

Nejnovější články