Očekávaná Shenmue 3 vystrkuje růžky v traileru
zdroj: tisková zpráva

Očekávaná Shenmue 3 vystrkuje růžky v traileru

11. 3. 2019 13:46 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Zatímco v loňském roce jsme tu měli remaster prvních dvou dílů Shenmue, třetí díl o sobě od kickstarterové kampaně nedával moc vědět. O víkendu se nicméně na monackém festivalu anime Magic 2019 objevila prezentace, kde se promítal nový trailer. Můžete si v něm vychutnat nějaké pěkné bojové záběry z tréninku a trochu méně pěkné obličejové animace.

Shenmue 3 má vyjít už za půl roku, takže bych úplně nespoléhala na to, že s těmi obličeji vývojáři ještě něco udělají, ale můžu se mýlit. Přece jen jde v první řadě o tu akci. Souboje se sice dočkaly předělání od základů, pořád ale vychází ze série Virtua Fighter, a pokud jste hráli první dva díly, dost možná některé útoky poznáte.

Herní svět obsáhne zhruba 500 NPC, tedy desetkrát víc, než tvůrci zamýšleli původně, přitom ale podobné číslo postav obsahovaly i původní Shenmue. Bydlet budou především ve třech velkých městech, kde má být spousta obchodů a detailní systém ekonomiky, takže abyste ušetřili, budete jich muset navštívit několik a sledovat ceny.

zdroj: Archiv

Pořídit si můžete mimo jiné i rybářský prut a návnady, na které budete chytat ryby a jejich prodejem si pak vyděláte. Dojde i na soutěže v rybaření a různé vzácné druhy vyskytující se jen na vybraných místech. Nějaké inovace se mají dotknout i hudby, aby lépe dokreslovala konkrétní situace.

Vydání Shenmue 3 je naplánované na 27. srpna letošního roku, takže máte dost času dohnat i předchozí dva díly, které jsou díky remasteru v pohodě hratelné i nyní.

Nejnovější články