Odklady letošních her neberou konce. Novými oběťmi jsou Wasteland 3 a Minecraft Dungeons

1. 4. 2020 13:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Letos herní průmysl postihlo už tolik odkladů. Watch Dogs Legion, The Last of Us: Part II, Dying Light 2, Marvel’s Avengers, Outriders a spousta dalších. To bylo ještě před pandemií, která si ale také začíná vybírat svou daň: studia jsou nucená k práci z domova a koordinovat tímto způsobem velké projekty nejde tak hladce jako v jedné kanceláři. Nově se to dotklo diablovky Minecraft Dungeons a izometrického RPG Wasteland 3.

Zrovna když jsme zveřejnili článek o hrách, které vyjdou v dubnu, se jeden z titulů rozhodne do toho hodit vidle. Minecraft Dungeons měl původně vyjít v průběhu dubna, ale kvůli důvodům popsaným výše se trochu opozdí. Konkrétně o téměř dva měsíce.

Do kostičkového světa plného creeperů se vydáte nejdříve 26. května na počítačích, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi. A pokud si předplácíte Xbox Game Pass, nemusíte si hru vůbec kupovat, protože ji dostanete v rámci předplatného.

zdroj: Microsoft

I na studio inXile Entertainment dolehlo komplikovanější pracovní prostředí, v případě jeho Wastelandu 3 jde ještě o něco delší odklad. Do postapokalyptického světa se nevrátíte 19. května, jak bylo původně plánováno, ale až 28. srpna, tedy po Gamescomu.

Tvůrci si pochvalují, jakým způsobem byla přijata nedávná beta hry a jsou vděční za podporu ze strany Microsoftu a Deep Silveru, kteří svolili k odkladu. Opět za tím stojí koronavirus, ale v tomto případě není sám. Vliv měla i proběhlá beta, díky které vývojáři vědí, co je ještě potřeba doladit.

Doufejme, že se ostatních dubnových her skutečně dočkáme ještě tento měsíc.

zdroj: inXile Entertainment

Nejnovější články