Orwellovská stealth adventura République vyjde na konci února pro PC a Mac
zdroj: tisková zpráva

Orwellovská stealth adventura République vyjde na konci února pro PC a Mac

6. 2. 2015 10:50 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Studio Camouflaj plní slib a své mobilní stealth dobrodružství République vydá na konci února i na PC a Mac. Nemělo by ovšem jít o tradiční port - tvůrci totiž PC/Mac verzi République udělali znovu v enginu Unity 5 (mobilní verze běžela na čtyřce) a příběh trampotami stíhané hrdinky Hope se tak dočká na "velkých platformách" důstojné verze. Ukázky z PC/Mac verzí najdete v článku a recenzi první epizody mobilní verze si můžete přečíst zde.

PC a Mac verze spatří světlo světa již 26. února a k dostání bude na Steam, GOG, Humble Store a dalších digitálních obchodech. Remastered reedice bude zpočátku obsahovat všechny tři doposud vydané epizody s názvy Episode 1: Exordium, Episode 2: Metamorphosis a Episode 3: Ones and Zeroes. Za zbylé dvě epizody (Episode 4: God’s Acre a Episode 5: Terminus) už ale majitelé hry nic platit nebudou. Prostě si je stáhnou až vyjdou.

Autoři se pyšní tím, že je République Remastered první titul, který naplno využijte možností enginu Unity 5 a důkazem takového prohlášení by měl být fakt, že vývojáři spolupracovali přímo s lidmi z Unity. Těžit by z takovéto spolupráce měly ale i ostatní týmy - spolupráce mezi vývojáři hry a enginu prý v tomto případě dala vzniknout obsáhlé dokumentaci.

République zpracovává příběh mladičké Hope (dabuje Rena Strober), která se snaží uniknout z nepříliš přívětivého světa, jež svým charakterem nápadně připomíná Orwellem vykreslený policejní stát románu 1984. Hope totiž ve hře ukradne telefon a kontaktuje samotného hráče s prosbou, zda by mohl hacknout systém, který na všechny obyvatele dohlíží, a pomohl ji s únikem z tohoto nehostinného místa.

Předlohou hry jsou díla jako již citovaná kniha 1984 od George Orwella či Konec civilizace od Aldouse Huxleyho. Vedle toho se ale autoři odvolávají i na současnou geopolitickou situaci ve světě a rostoucí snahy vlád světa mít vše pod kontrolou a o všem přehled.

PC/Mac verze budou stát 25 dolarů (v prvním týdnu za zvýhodněných 20 dolarů), což je cena, za kterou hráči dostanou nejen první tři epizody hry, ale i čtvrtou a pátou - až vyjdou. Zájemci ale budou moci nakupovat také Deluxe edici hry. Ta vyjde na 35 dolarů (v prvním týdnu 29 dolarů) a obsahuje kompletní soundtrack, hodinové video ze zákulisí vývoje hry a dva původní prototypy hry.

Pokud tedy jsou stealth adventury váš šálek kávy, nenechte si République Remastered ujít - již původní mobilní verze hry budila právem pozornost mnoha hráčů, Remastered edice navíc přidává pohodlnější ovládání a především hezčí grafiku.

Nejnovější články