Paradox ohlásil datum vydání Imperator: Rome a spustil lákavý Humble Bundle
zdroj: tisková zpráva

Paradox ohlásil datum vydání Imperator: Rome a spustil lákavý Humble Bundle

6. 2. 2019 13:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Ze zdánlivě obyčejné středy se náhle stal moc pěkný den pro všechny fanoušky studia Paradox. Ti už určitě nedočkavě vyhlížejí strategii Imperator: Rome, která je po středověku, novověku, viktoriánské éře, druhé světové válce a sci-fi vesmíru pošle do antiky, a my už teď víme, kdy k tomu dojde. Navíc se teď nabízí unikátní příležitost, jak výhodně doplnit svou knihovničku několika skvělými tituly.

Začněme Imperátorem. Ten vyjde 25. dubna a už teď si ho můžete předobjednat, buď v běžné edici za 40 eur, nebo v té luxusní za 55, kde navíc dostanete Helénský obsahový balíček včetně eventu „Alexandrovo tělo“.

Jedná se samozřejmě o chladnoucí mrtvolu Alexandra Velikého, o niž se po jeho smrti pěkně poprali jeho generálové, protože kdo má Alexandra, ten má legitimitu, to je přece jasné – a to i v případě, že Alexandr začíná poněkud zasmrádat.

Hra začíná deset let po Alexandrově smrti, kdy titulní Řím ještě vůbec nebyl tím neporazitelným impériem dobývajícím jednu provincii za druhou. Klidně tedy můžete přepsat dějiny a ovládnout antický svět třeba jako Kartaginec, Seleukovec, nebo dokonce indický král Čandragupta.

zdroj: Archiv

Připravte se na typické problémy, nad nimiž si lámali hlavu antičtí vládci, třeba na otázku, kolik otroků je příliš mnoho otroků. Otroci jsou fajn, protože pracují zadarmo a můžete je klidně ubičovat k smrti, když jim stavění cest nejde od ruky, ale na druhou stranu tím vzniká nezaměstnanost pro běžné občany, kterým se něco takového nemusí líbit. A oni i ti otroci musí něco (málo) jíst.

Dojde i na zrady a osobní minipříběhy, které tak úžasně zpracovali Crusader Kings II, i když bych nečekal tak spletitou síť interpersonálních vztahů – spíš si vzpomeňte na Europu Universalis IV, kde k velikosti vedete národ, nikoli dynastii.

A teď ještě ten Humble Bundle, který je docela nabitý. Už na první úrovni za jeden dolar dostanete pěkné hry: zmiňované Crusader Kings II, čarodějnou taškařici Magicka 2, v pořadí třetí druhý díl našeho seznamu Age of Wonders II: The Wizard’s Throne a luxusní modderský výtvor Darkest Hour.

Pokud překonáte průměrnou sumu cca 6 eur, čekají vás další tři certifikované lahůdky: strategie Age of Wonders III, datadisk The Old Gods pro druhé Crusader Kings, no a nakonec celá Europa Universalis IV. Dohromady si tedy za pár šupů můžete koupit doslova tisíce hodin zábavy.

A to jsem ještě nezmínil poslední, dvanáctidolarovou úroveň. Ta vám zajistí výlet do druhé světové války ve vynikající Steel Division: Normandy 44, DLC k Age of Wonders III a Magicka 2 a ještě datadisk El Dorado, kterým si rozšíříte Europu Universalis IV.

Kdo se nemůže dočkat vlády císaře Augusta, ten má do dubna díky tomuhle bundlu čím zaplácnout přebytečný čas.

Nejnovější články