Passchendaele a další hrůzné bitvy 1. světové dorazí v únoru do Battlefield 1 v DLC Apocalypse
zdroj: Foto: EA Dice

Passchendaele a další hrůzné bitvy 1. světové dorazí v únoru do Battlefield 1 v DLC Apocalypse

19. 1. 2018 16:17 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V placených DLC k Battlefield 1 jsme už zavítali na různá slavně i neslavně proslulá bojiště 1. světové války. Vyzkoušeli jsme si bitvu u Verdunu, přesunuli se na východní frontu a neúspěšně bojovali o turecké Gallipoli. Nyní nadešlo nevyhnutelné – pozvánka na ta nejstrašlivější bojiště celého konfliktu.

K největším masakrům prvního světového konfliktu 20. století patří bezesporu bitva u Passchendaele (též známá jako třetí bitva u Yper). Ta se bohužel neproslavila nějakým významným vítězstvím jedné ze stran konfliktu, ale naopak ukázala absolutní nesmyslnost celé války. Ve zdejších zákopech zahynuly statisíce vojáků na obou stranách, přičemž ani jedna ze stran nezískala významnější část území.

Možná ještě děsivější je fakt, že velká spousta mužů zde nezahynula rukou soupeře, ale utonula v močálech, které vznikly „preventivním“ zaplavením oblasti. Podobně nesmyslná byla i bitva na řece Sommě, která se táhla pět měsíců, zemřelo zde přes milion lidí a rovněž se nedosáhlo žádného významnějšího výsledku.

battlefield_1_apocalypse_passchendaele zdroj: tisková zpráva

Jediná výrazněji úspěšná bitva, přesto stále krvavá, byla ta u Caporetta. Vojska Německa a Rakousko-Uherska zde prorazila italskou obranu a sunula se mílovými kroky do vnitrozemí, kde je u řeky Piavy zastavila konečně znovusjednocená obrana. Všechna tato bojiště jsou součástí DLC Apocalypse, které bude pro majitele season passu zpřístupněno již 1. února.

DLC Apocalypse s sebou dále přináší nový herní mód Air Assault, který slibuje čistě letecké bitvy s dvouplošníky (a v epických momentech i přičinění vzducholodí). Mód je doprovázen dvěma mapami – v Razor’s Edge si zalétáte mezi zasněženými vrcholky hor, zatímco v London Calling zajistíte nebe nad hlavním městem Anglie.

battlefield_1_apocalypse_razors-edge zdroj: tisková zpráva

A jak už to tak u stříleček bývá, nemohou chybět ani nové nástroje smrti. Na blízko se vybavíte brutálním sekáčkem či páčidlem, z palných zbraní se těšte na Chauchat-Ribeyrolles SMG, Howell Rifle, LMG 08/18, M1917 Enfield Rifle, Mk6 Revolver, Ross Rifle, a postavíte se i za stacionární zbraň Livens Projector chrlící jedovatá oblaka plynu.

Nechybí ani nové úkoly, specializace a odemykatelné položky (vojenské známky, služební hvězdy, záznamy kodexu, medaile, stuhy…). Takže 1. února pro předplatitele dodatečného obsahu, pro ostatní o nějaký čas později.

Nejnovější články