PC verze Metal Gear Online konečně běží v ostrém provozu
zdroj: tisková zpráva

PC verze Metal Gear Online konečně běží v ostrém provozu

20. 1. 2016 10:52 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv jádro zábavy v Metal Gear Solid V: The Phantom Pain tkví v totální svobodě a skvěle pojatém stealthu, část fanoušků určitě nepohrdne ani klasickými PvP multiplayerovými zápasy, které mají k původní hratelnosti daleko. Zatímco na konzolích Metal Gear Online už vyšel, verze pro PC je prostě problémové dítě. Nicméně i to dospělo, protože si jej čerstvě můžete zahrát v plné verzi, samozřejmě zdarma, protože jde de facto o multiplayerový přídavek k Phantom Pain.

Metal Gear Online měl vyjít už loni na podzim, nicméně PC verze se přesunula až na leden letošního roku. Po týdenním testování v betě Konami konečně PvP přídavek vydala v plné verzi, byť ještě včera byly servery offline, protože tvůrci odstraňovali čerstvě objevený exploit. Teď už by ale vše mělo být v pořádku a můžete se tak pustit do zápolení s jinými hráči v klasických arénových zápasech.

Nicméně, buďte připraveni na to, že Metal Gear Online je o hodně jiný zážitek, než základní kampaň. V jádru jde prostě o kompetetivní střílečku osmi hráčů proti osmi, v níž najdete silné prvky stealthu, ale nepočítejte s tím, že byste soupeřovým týmem projeli jako Snake ruskou základnou. MGO v mnoha ohledech vyžaduje odlišný styl hraní, silně přizpůsobený tomu, za jakou ze tří tříd hrajete. Na druhou stranu, pokud se vám povede poskládat funkční, komunikující tým, je hraní vážně zábava.

Jelikož má MGO výrazné zpoždění za hlavní hrou, Konami se snaží hráče nalákat do své náruče, respektive do hry a to třeba tím, že všichni, kteří odehrají alespoň jeden zápas mezi 19. a 26. lednem dostanou 3000 Gear Points na úpravu svého avatara. Každopádně, dle slov Konami vývoj hry nekončí, do budoucna ji rozšíří nové updaty, mapy apod.

Nejnovější články