Phantom Doctrine v srpnu propojí studenou válku a XCOM
zdroj: tisková zpráva

Phantom Doctrine v srpnu propojí studenou válku a XCOM

12. 7. 2018 10:02 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Na scéně se začíná objevovat čím dál tím víc her podobných sérii XCOM, a to zrovna v době, kdy jsme odvysílali naši celosvětově úspěšnou sérii LongPlayů War of the Chosen. Náhoda? Nemyslím si. Kromě Juliana Gollopa pracujícího na Phoenix Pointu se na nás zjevně dívalo i studio CreativeForge stojící za fantasy westernem Hard West, které se v brzké době chystá vydat Phantom Doctrine – víceméně XCOM za studené války.

14. srpna se pustíte do složité šachové partie hrané jak v kancelářích a plánovacích místnostech, tak na skutečných bitevních polích. Vaše tahově strategické schopnosti budou otestovány ve spoustě odlišných misí, při nichž budete se svými agenty infiltrovat objekty, zabíjet cíle, krást dokumenty, plížit se skrz vojenské základny a tak dále.

Právě stealth je něco, co v konkurenčních „xcomovkách“ chybí, nebo to alespoň není zpracované moc do hloubky. Tady ale přijde řada i na převleky ve stylu Hitmana – dokonce budete moct poslat agenty na místo dřív, aby se infiltrovali mezi nepřátele a pak vám nabídli spojeneckou ruku zevnitř. Můžou odemykat dveře, provádět sabotáže, nebo s trochou šikovnosti rovnou splnit celý cíl, zatímco útočná eskadra zaměstná posádku přestřelkou.

Je to originální nápad, což se ostatně dá říct i o Hard West – tam jen maličko pokulhávalo celkové provedení. Snad se studio poučilo a na druhý pokus nám naservíruje opravdovou pecku, kterou by si tohle přitažlivé téma zasluhovalo. 40 dolarů vám zařídí kopii na Steamu nebo GOG.

zdroj: Archiv

Nejnovější články