Plná verze, nová edice, mód Brawl. Magic: The Gathering Arena chystá velké změny
zdroj: tisková zpráva

Plná verze, nová edice, mód Brawl. Magic: The Gathering Arena chystá velké změny

5. 9. 2019 11:02 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Magic: The Gathering Arena, počítačová verze nejúspěšnější karetní hry na světě, pořád sprintuje kupředu a přidává stále nové a nové prvky. Zatím tedy ještě ne multiplayer 2v2 nebo nějaké příběhové kampaně, které bych jednoho dne taky rád viděl, ale ani tak si není nač stěžovat. Novinkám vévodí datum vydání plné verze, pohádková edice Throne of Eldraine a nový mód, Commanderem inspirovaný Brawl. A k tomu všemu Wizardi vykouzlili naprosto brilantní trailer.

Plná verze Areny vyjde 26. září, takže konečně skončí dlouhotrvající perioda nejprve uzavřené, následně otevřené bety, kde byla podle Wizardů odehrána více než miliarda zápasů. Slušné číslo, které s plným vydáním stoprocentně poroste raketovým tempem dál.

Spolu s plnou verzí do Areny dorazí nová edice, Throne of Eldraine. Je inspirovaná artušovskými legendami a zároveň pohádkami bratří Grimmů, takže tu najdete jak vznešené rytíře bojující za čest a slávu, tak vyslovené zrůdy páchající nepopsatelná zvěrstva. Prosím, ve jménu všech perníkových panáčků na světě, podívejte se na příběhový trailer.

zdroj: Archiv

Je to už druhé vynikající video představující novou edici, které Wizardi v poslední době vyplodili – jen si vzpomeňte na Lilianu bouřící se proti Bolasovi v traileru na edici War of the Spark. A ani samotné kartičky nevypadají vůbec marně. Milovníci tribálních balíčků budou obzvlášť spokojení, protože pěkné synergie se otevírají před třídou rytířů, před vílami, před elfy.

Dokonce se vyrojil úplně nový typ karet – příšery, které pod sebou mají nakreslenou otevřenou knihu a v ní vepsané nějaké kouzlo. Vy to kouzlo můžete zahrát z ruky namísto příšery, načež kreaturu vyřadíte ze hry do exilu – ale odtamtud ji můžete opět zahrát. Zajímavá mechanika matně připomínající například nedávný Jump-start.

Magic: The Gathering Arena Throne of Eldraine zdroj: tisková zpráva

Můžete si ji rovnou vyzkoušet v novém módu Brawl, zatím tedy jen v testovací verzi s předpřipravenými balíčky. Jde o variaci na známý mód Commander, respektive EDH, kde si vyberete jednu legendární příšeru anebo planeswalkera a ti pak slouží jako vaši velitelé, které můžete vyvolat i po jejich smrti. Zároveň můžete mít v balíčku vždy jen jednu kopii od každé karty, a to pouze v barvách, které se nacházejí na kartě vašeho velitele. Karet je 60, životů 25.

Magic: The Gathering Arena Throne of Eldraine zdroj: tisková zpráva

Je to příjemná změna tempa oproti standardu a už se velice těším na to, jaké kreativní kombinace hráči se svými veliteli vymyslí. Já osobně si brousím zuby na goblina Krenka, jehož nízká cena a úžasná schopnost by v Brawlu mohly fungovat dobře. Jen mě trochu mrzí, že bych celý balíček musel postavit v červené barvě…

Magic: The Gathering Arena Throne of Eldraine zdroj: tisková zpráva

No, já už to nějak vymyslím, a vy můžete začít vymýšlet jakbysmet. Kreativita bude zapotřebí, protože s příchodem Throne of Eldraine odrotují ze Standardu hned čtyři edice: dvě z Ixalanu, Dominaria a Core Set 2019. To znamená, že mnohé doteď dominantní balíčky si zahrajete už jen v historickém módu. Zmizí dokonce i Teferi, Hero of Dominaria, takže svůj primární kontrolní balíček budu muset radikálně přestavět i já sám. Ale Wizardi mi k tomu evidentně dávají dostatek prostředků.

Mimochodem, pokud jste se do bety nezapojili a čekali jste na plnou verzi, možná by stálo za to si hru stáhnout ještě teď před vydáním. Všichni, kdo se bety zúčastnili, totiž v den vydání obdrží speciální odměnu ve formě avatara a obalu na karty.

Nejnovější články