Plná verze Road Redemption nabízí brutální závody motorek ve stylu Road Rash
zdroj: tisková zpráva

Plná verze Road Redemption nabízí brutální závody motorek ve stylu Road Rash

5. 10. 2017 15:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

I po tak dlouhé době mám stále v živé paměti radostné chvíle z dětství, kdy jsme se s kamarádem mydlili po hlavách těžkými řetězy při zběsilé jízdě na motocyklu po auty zaplněné dálnici. Na rozdělené obrazovce samozřejmě. Mnohokrát jsem si posteskl nad absencí titulu, jakým byl ve své době Road Rash, ale konečně je zármutku konec. Duchovní nástupce legendy vystoupil z early accessu pod názvem Road Redemption.

Původní Road Rash vynikala svou jednoduchostí – stačilo jet za nosem a skopávat ostatní závodníky ze sedla nadupané motorky. Road Redemption rozšiřuje staré prvky a přidává nové, čímž dělá hratelnost výrazně složitější, ale na poměry dnešních her se stále jedná o v podstatě jednoduchou hru.

Základem je i tentokrát zběsilá jízda po širokých silnicích v běžném provozu a ano, stále se můžete vybodnout na závodění a radši bodat do ostatních za účelem získání pomyslného titulu „John Wick na dvou kolech“. Ale tentokrát vás čeká pestřejší prostředí, širší arzenál zbraní, módy, fyzika, a dokonce i RPG prvky a roguelike „kampaň“.

zdroj: Archiv

Zatímco si to hasíte postapokalyptickou pustinou, kloužete se po zamrzlých vrcholcích nebo skáčete z jedné střechy mrakodrapu na druhou, svou ruku můžete zaměstnat olověnou trubkou, baseballovou pálkou à la Lucille, kladivem, brokovnicí, dynamitem, samopalem nebo třeba katanou. Ta se stará o obzvlášť brutální popravy s hlavami poskakujícími po vozovce.

Ale kromě zbraní můžete členy nepřátelského gangu poslat k zemi i holými končetinami, případně týpka chytíte, aby se nemohl bránit palici vašeho kamaráda. Road Redemption totiž kromě online a lokálního multiplayeru nabízí i splitscreen až pro čtyři hráče v kompetitivním i kooperativním režimu.

Příběhová kampaň se točí kolem vraždy vůdce největšího kartelu, na jehož vraha je vypsána odměna slušných 15 milionů dolarů. Se svým gangem se proto vydáváte napříč nepřátelským územím, kde někdy stačí protnout cílovou pásku jako první, jindy zabít všechny rivaly a někdy zase někoho okrást.

Za své konání jste odměňováni zkušenostmi, díky kterým si vylepšujete svou postavu, motorku i zbraně. Zároveň si musíte dát pozor na časté umírání, protože to může vést k definitivní smrti a restartu kampaně. Životy doplňujete jednoduše přebarvením silnice na červeno...

Zní to jako správná sranda a potvrdit to může i Jakub Kovář, který si hru vyzkoušel v předběžném přístupu před rokem a půl. Jediná výtka tak od pohledu směřuje k velice zastaralé grafice, o kterou tu však primárně vůbec nejde. Road Redemption je k dispozici na Steamu se slevou za 18 eur.

Nejnovější články